Nord-Fron kommune har, gjennom prosjektet Campus Vinstra, et ønske om å kjøpe det tidligere TIP-bygget ved Vinstra vidaregåande skule av fylkeskommunen. Å rehabilitere og bygge ny dansesal er ett av tiltakene kommunen har sett som en mulighet.

Kommunen ønsker med det å tilby fylkeskommunen å leie dansesalen, til bruk for elevene som går på danselinja.

I brev avslo tirsdag fylkeskommunen dette tilbudet.

Ikke aktuelt

I oktober 2012, da det ble vedtatt ny strutur for den videregående opplæinga, storma det rundt danselinjas eksistens på Vinstra. Flere ville legge ned tilbudet. Det ble likevel gjort vedtak om å beholde studieretningen, under forutsetning av at "det ikke krever nyinvesteringer og at linjen rekrutterer tilstrekkelig med elever til å ha ei danselinje".

Det er dette vedtaket fylkesrådmann Rasmus O. Vigrestad og fylkesopplæringssjef Inge Myklebust  nå viser til.

- Fylkesrådmannen vil derfor understreke at det på bakgrunn av vedtaket i fylkestinget i oktber 2012 ikke er aktuelt å inngå avtale med Nord-Fron kommune om leie av lokaler til ny dansesal. Det er en forutsetning for videreføring av opplæringstilbudet i dans ved Vinstra vidaregåande skule at opplæringa organiseres i eksisterende lokaler ved skolen, skriver Vigrestad og Myklebust i brevet til kommunen.

Uheldig signal

Ordfører Rune Støstad skriver i et svarbrev tirsdag at han ser på dette som et uheldig signal i det samarbeidet de har inngått om å utvikle framtidas Vinstra.

- De signalene som kommer fra fylkesrådmannen i dag, er ikke tidligere kommunisert på de arenaer som Oppland fylkeskommune er med som samarbeidsaktør, skriver Støstad.

Han ber om et oppklaringsmøte på Vinstra.

- Vi kan ikke fortsette smarbeidet på denne måten, skriver han.

"Campus Vinstra" skal opp som sak på kommunestyremøte i Nord-Fron tirsdag kveld.