Ola Røssum har varslet at han vil fremme forslaget på neste kommunestyremøte. Nord-Fron kyrkjelege fellesråd mangler 80 000 kroner for å kunne holde åpen kirke i vinterhalvåret.

Det var i høst de varslet at det ikke lenger var midler til å drifte kirka gjennom vinteren.

- Stenging av kirka i Nord-Fron sitt største sokn vil medføre store ulemper for de som sokner til kirka. For å unngå at kirka må stenges vinteren 2015-2016 vil jeg tilrå at Nord-Fron kommune gir en tilleggsbevilgning til Nord-Fron kyrkjelege fellesråd på 80 000 kroner, uttaler Røssum.

Ekstraordinær bevilgning

Fellesrådet søkte 5. mars i år kommunen om tilleggsbevilgning på 786 000 kroner, på grunn av en vanskelig økonomisk situasjon, en økning de også ønsket for kommende år. Formannskapet avslo denne søknaden.

- Det gikk ikke klart fram i søknaden hvilke konkrete tiltak som måtte settes i gang dersom søknaden ikke ble innvilga. GJennom media er det senere varsla at kirka vil bli stengt, og årsaken er at det mangler 80 000 kroner. Dette må sees på som en ekstraordinær bevilgning, som et bidrag fra kommunen på å løse en akutt situasjon, sier Røssum, som mener kirka selv må ta nødvendige grep for å få en økonomi som er i balanse.

- Det er klart at kirka i Nord-Fron har store økonomiske utfordringer, og at det er nødvendig med endringer i driftsopplegget dersom en skal klare å møte disse. Et omstillingsarbeid på gjennomføres, og det er kirka sitt ansvar å gjennomføre dette, legger Røssum til.

Røssum legger fram forslaget om ekstrabevilgninga på møte 21. oktober.