Det er firmaet Modul AS som etablerer seg i Tollmoen industriområde i Ringebu. Firmaet etablerer seg for å produsere moduler til blant annet hytter og hus.

Pub på ysteriet? Det er søkt om tillatelse til å åpne pub i gamle, nedlagte Vinstra ysteri.

20 ansatte

Driftsleder i selskapet, Bjørn Medby, antyder flere nyansettelser i løpet av kort tid.

– Utover høsten skal vi ha en stab på fem til seks personer i forbindelse med montering og testkjøring av vår maskinpark. Men det skal ansettes fabrikksjef og mye teknisk personell framover, i løpet av neste år håper jeg å ha nærmere 20 personer i arbeid, sier Medby til Dølen.

Bygger ut i Kvitfjell

To av investorene er Jan Tore Meren og Tor Kolden. De to forretningspartnerne, med opphav fra Vinstra og Vågå, er nå bosatt på Lillehammer og har et hytteprosjekt pågående i Sjodalen Fjellgrend. Via selskapet Merkol eiendom AS er de nå i ferd med å detaljregulere et område rett ved Gudbrandsgaard Hotel i Kvitfjell kalt Gudbrandsgard senter II. Planen er å bygge fra 24 til 28 små hytter over to etasjer i det attraktive nabolaget til Gudbrandsgaard Hotel.

– Vi skal sette i gang med hyttesalget i nærmeste framtid, og vi har tro på denne nyetableringen i sammenheng med eiendomsprosjektet vårt ved Gudbrandsgard i Kvitfjell. Organisasjonsmessig er vi i gang med å bygge et selskap med et godt lokalt rotfeste,  samtidig som vi ser at dette er en god forretningsmodell rettet mot eiendomsutvikling innen både hyttemarkedet og husmarkedet flere steder, sier Jan Tore Meren til Dølen.