Litt spenning og mange forventninger var fellesnevneren for ungdommene som møte opp i kulturhuset på Otta lørdag, da det var kick off for musikaloppsetninga High School Musical. Framover venter mye øving og knallhard jobbing, men aller mest ny lærdom og spennende øvinger, skal vi tro regissør Arild Halvorsen.

- Hovedfokuset denne første helga er på gleden og den spenninga det er å møte en motivert gjeng, sier han til Dølen, rett før han møter de som i sju måneder skal jobbe fram mot en ferdig musikal-forestilling.

Barndomsdrømmen

Seks Norddals-kommuner eier musikalen, men det er fullt mulig også for midtdøler å være med. Dølen møtte tre av dem som skal være med i Disneys hit-musikal High School Musical.

- Vi gleder oss. Det blir nok mye arbeid, men først og fremst blir det lærerikt og en god erfaring å ta med seg videre, sier Synne Madshus, Mina Letrud og Sverre Spjotum.

- High School Musical er selve barndomsdrømmen, og jeg kan alle sangene, legger Letrud til. Sammen med de to andre jakter hun på en av hovedrollene.

Kristin Grøthe fra Vinstra skal være med i gruppa for dans, kor og hovedrolle.

- Jeg har store forventninger, og tror dette blir moro, sier hun, før hun haster inn til de første øvingene.

Lørdag var det øvinger i grupper, mens søndag skal hver enkelt til pers på audition hver for seg.

Musikalen skal ha premiere i mai neste år.