Ideen kom fra næringssjef Frode Martinsen i Ringebu kommune, mens stafettpinnen nå leveres over til de lokale idrettslagene. Kvam IL, Tormod Skilag, Harpefoss IL, Sør-Fron IL og Ringebu-Fåvang IL skal sammen legge planene for et renn og ritt på en splitter ny E6 Frya-Sjoa.

- Vi er helt i startfasen på planene, og onsdag begynner idrettslagene med å få på plass en organisasjon som skal jobbe videre med arrangementet. Målet er å lage en spesiell happening i forbindelse med at den nye vegen er ferdig. Akkurat når, vet vi ikke, men at det blir i høst, før snøen kommer, er sikkert, forteller Martinsen.

Fortsette på gamle E6

Alle de tre midtdalskommunene er involvert, i tillegg til Midt-Gudbrandsdal Regionråd.

- Vi tenker at et slik arrangement vil være en fin anledning til å vise fram regionen vår på sommerstid. Vi er kjent for gode arrangement på vinteren, som Furusjøen Rundt, Trollski og renn på Gålå, men vi har mye å tilby om sommeren også. Rulleskirennet og sykkelrittet blir på ny E6 dette året, men vi håper å kunne fortsette å arrangere dette, da på gamle E6, sier Martinsen.

Noen usikkerhetsmoment er det ennå, forteller han. Det er ikke bestemt hvor start og mål skal være, og hvordan det blir å ta seg igjennom to tunneler, er heller ikke avklart.

Flere gevinster

- Vi har tenkt å ha mål på Frya flyplass, men vet ikke om det lar seg gjennomføre. Uansett blir dette et langløp på rundt tre-fire mil. Det er ikke så mange lignende løp, så det er noe vi tenker er verdt å videreføre som et nytt arrangement i Midtdalen, sier næringssjefen, som også ser flere gevinster med ny-skapningen.

- Det er positivt at idrettslagene setter seg ned og samarbeider om dette. De har hver for seg mye kompetanse på å arrangere, og kanskje kan de utveksle erfaringer og lære av hverandre. Vi ser også for oss å ha flere aktiviteter i forbindelse med rittet og rennet, som et motbakkeløp på Gålå. Dette er helt klart noe som kan videreutvikles, og så tar vi et steg av gangen, sier Martinsen.

Håpet er at både lokale og nasjonale utøvere til å delta på arrangementet.

Næringssjef Frode Martinsen i Ringebu kommune står bak ideen om det nye arrangementet. Foto: Bjørn Sletten