Nils Ole Oftebro og sønnen Jacob Oftebro skal spille Peer Gynt ved Gålåvatnet i 2017. Det ble offentliggjort på en pressekonferanse på Gålå i dag, søndag, forøvrig samme dag som Mads Ousdal har sin siste forestilling.

Ny regissør av Peer Gynt blir Sigrid Strøm Reibo, hun blir med det den første kvinnelige regissøren ved Borgen på Gålå.

Gleder seg

De nye hovedrolleinnehaverne var ikke sjøl tilstede på pressekonferansen, men sendte en videohilsen i anledninga.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til teaterscenen etter nærmere fire år med film og TV, og ikke minst å dele scenen med pappa, sier Jacob Oftebro.

- Det er en enorm glede å gjøre dette sammen med Jacob, og en spesiell glede at det er i akkurat dette stykket, på Gålå, sier far Nils Ole Oftebro.

Både far og sønn Oftebro har et nært forhold til rollen som Peer. Jacob spilte den i en versjon av Knut Nærum, tilpassa barn, da han gikk på Teaterhøgskolen.

I tillegg å ha spilt Peer i utdrag fra teksten, har Nils Ole også gestaltet Gynt-rollen på Nationaltheateret på midten av 1980-tallet.

Øverste hylle

Også den nye regissøren, Sigrid Strøm Reibo, har jobbet med Peer Gynt tidligere.

- Jeg har satt opp Peer Gynt som opera på Den Norske Opera & Ballett, men nå få jeg anledning til å jobbe med den ordentlige teksten. Jeg gleder meg enorm, sier Reibo.

Den 33 år gamle regissøren har allerede rukket å vinne og være nominert til flere priser. Hun hadde også regien på åpninsseremonien av Ungdoms-OL på Lillehammer.

- Det finnes en uendelig mulighet i Ibsens Peer Gynt. Vi har valgt på øverste hylle av regissører når vi har valgt Sigrid, sier kunstnerisk leder for Peer Gynt, Iren Reppen.

Neste år er det 150 år side Herik Ibsen skrev Peer Gynt.

Det kunstneriske teamet neste år er: Regi: Sigrid Strøm Reibo, scenogrfai: Gjermund Andresen, kostymedesign: Gjermund Andresen og Helena Andersson, lysdesign: Øyvind Wangensteen, lyddesign: Simen Sharning, musikals ansvarlig: Simon Revholt.

Les mer om Peer Gynt 2017 i papirutgava torsdag.

Kunstnerisk leder for Peer Gynt, Iren Reppen (t.v.) med den nye regissøren for Peer Gynt ved Gålåvatnet, Sigrid Strøm Reibo. Foto: Tone Sidsel Sanden