Hverken snøvær eller vind satte en stopper for rennet på Kvamsfjellet. Og sjøl om mange sto værfaste på grunn av flere stengte fjelloverganger, var det ikke mange som valgte å stå av før startskuddet gikk.

Av de beste var det flere som tok sjansen på å stake den 45 kilometer lange løypa. Og det skulle vise seg å være lurt. Omtrent halvveis i rennet skilte det seg ut ei tetgruppe på rundt ti løpere som vekslet på å dra. Blant dem var Kjetil Tyrom fra Follebu, som gikk på blanke ski. Inn mot mål ble det et skikkelig spurtoppgjør, som Tyrom gikk seirende ut av. Håvard Hansen, Strindheim Ski var uheldig og falt rett før målstreken, mens nummer to ble Vegard Øie.

Årlig tradisjon

- Det gikk sakte, og vi var ei gruppe sammen som bytta på å dra. Det var ingen fordel å ligge først,så det var viktig å ligge litt bak å spare krefter. Vinden var ikke noe problem, og det var greit å gå. Jeg anger ikke på at jeg valgte blanke ski, det var det rett i dag, sa Tyrom etter seieren. Det var tredje året Tyrom gikk Furusjøen Rundt, og i fjor var han hele kvarteret bak vinneren.

I dameklassa ble det sikker seier til Emilie Kristoffersen fra Alta IF.

BigBang-vokalist Øystein Greni kom også vell i mål, etter å ha fullført sine 22 kilometer.

- Dette gikk, det. Tida er det ikke så farlig med, men jeg knekte Brendstuen (Ole Petter Brendstuen, daglig leder i Kvam IL. red.anm.), og det var det viktigste. Dette kommer til å bli en årlig greie, og neste år skal jeg gå den lengste løypa, sa en godt fornøyd Greni i mål.

Til tross i at værgudene nesten spilte arrangøren et puss, ble altså Furusjøen Rundt en suksess i år også.

Mer om Furusjøen Rundt i ukas papiravis.