Den 23 mål store Lund-tomta, mellom Dokken bil og Rema 1000, har igjen blitt lagt ut for salg. Nå ønsker Ap at kommunen skal kjøpe området der den nedlagte betongfabrikken ligger.

– Vi har hele tida jobba for å få til en utvikling i Lomoen. Kommunen må komme på banen, slik at vi kan være i førersetet. Et kjøp av tomta vil være ett tiltak, sier leder i Nord-Fron Ap, Rune Støstad.

– Lomoen framstår i dag både uoversiktlig og for lite helhetlig. Dessuten har vi for lite næringsareal. Dersom vi får hånd om dette arealet, kan vi i større grad legge føringer for å få en helhetlig og framtidsretta utvikling, legger listekandidat for Ap, Terje Sørli til.

Arkitektkonkurranse

Det foreligger ingen prisantydning på tomta, og en forutsetning for et kommunalt kjøp, mener Støstad, vil være å få til en riktig pris.

– Det blir et eventuelt neste steg, å se på om vi kan bli enige med selger om en gunstig pris. Vi kan ikke kjøpe til enhver pris, sier Aps ordførerkandidat.

– Hva kan kommunen bruke tomta til?

– Først og fremst til næring, men kanskje også til boformål og som møteplass. Vi mener det vil være riktig å utlyse en arkitektkonkurranse, slik at vi får folk som har greie på det til å tenke høgt. Det må også til en dialog med allerede eksisterende næringer i området, og kommunen kan ikke drive denne alene, vi må få inn private investorer, sier Støstad.

Spesiell timing

Høyres Ragnar Jacobsen synes forslaget i utgangspunktet er en god idé, men mener det kommer med en kostnad.

– Det ville være en drøm for kommunen å sitte på denne tomta og slik påvirke utviklinga i Lomoen, men det er et stort men: Dette er et økonomisk spørsmål, sier Jacobsen, som også synes timinga på forslaget er ganske spesiell.

– Jeg synes ikke det er riktig å ta dette inn i valgkampen, det er til de grader populistisk, sier Jacobsen til Dølen.

– Ser dere at dette kan oppfattes som et populistisk forslag, fem dager før valget, Støstad?

– Det var nå vi ble gjort oppmerksom på at tomta var lagt ut for salg. Vi har jobba jevnt og trutt med utvikling av Lomoen, og allerede i arbeidet med budsjettet i fjor foreslo vi ekstra midler til dette, men ble nedstemt. Det er også viktig inn mot valget å synliggjøre hva vi ønsker å satse på.

– Hva gjør dere videre nå?

– Nå må vi lufte saken i kommunestyret og prøve å få med de andre partiene, sier Støstad.