Det ble klart da egionrådet for Midt-Gudbrandsdalen behandla søknaden fra Huse onsdag. De bevilget 100 000 kroner til prosjektet Prosjektrom3 i regi av Huse.  Tidligere hr formannskapet i Nord-Fron bevilget samme sum.

– At det blir aktivitet her er veldig bra. Patrick er en flott fyr, en internasjonal kunstner som vil satse på Vinstra. Jeg vet han har vurdert andre plassar også, og er en av de få norske som har hatt flere utstillinger på Lillehammer kunstmuseum. Derfor er det veldig spennende at han vil gjøre dette lokalt. Det kan skape noe attraksjonsverdi som vi ikke helt ser nå, for han er stor både nasjonalt og internasjonalt, sa Nord-Fron APs Rune Støstad under behandlingen av saken.

Fyller byen med innhold

Patrick Huse tar sin kunstformidling videre inn i lokalmiljøet. Lokaler i gamle Vinstra Ysteri blir utstillingsarena for kunstprosjektet ”Prosjektrom3”.

– Vinstra er blitt by, og en by må fylles med innhold. Kunst og kunstformidling er noe som absolutt hører hjemme i en by som Vinstra, sier Huse til Dølen.

Erik Odlo fra Ringebu Senterparti refererte til at etablering av kulturaktører i gamle industrilokaler er svært aktuelt for tida under behandling av saken i regionrådet.

– Dette virker til å være et spennende prosjekt. Huse har et sterkt navn, og er en som kan skape noe aktivitet. Det blir spennende å følge denne saken, sa Odlo, som videre ville høre om det foreligger ytterligere paner for aktvitet i huset.

– Det har vært et ønske gjennom mange år fra flere å få aktivitet i huset igjen. Dette kan kanskje være starten på det, svarte Rune Støstad.

Kunst og produksjon

Bakgrunnen for ”Prosjektrom3” er to tidligere kunstprosjekter.

– Hensikten er å bringe den kunstfaglige prosessen nærmere publikum. Dette kan bidra til at flere forstår og setter kunst inn i en større sammenheng. Vi omgir oss med kunst hver dag, men få har innsikt i hva som ligger bak i tanke og arbeid, sier Huse.

Samfunn og synergi

Den kunstneriske produksjonsprosessen vil fungere som en toårig workshop med events der flere vi delta. Kvartalsvis planlegges det foredrag omkring de forskjellige arbeidsprosesser, og via events kan andre kunstnere bidra med alt fra filmfremvisninger til mindre utstillinger. I sum skal dette bidra til større forståelse av kunst som kulturproduksjon, og samtidig gi gode synergier både til lokalt kulturliv og  lokalsamfunnet generelt.

– Det er viktig at publikum og beslutningstagere får den innsikten de trenger, og derfor skal dette prosjektet være så utadvendt som mulig. Kulturproduksjon er et samfunnsmessig satsingsområde som skaper meningsutveksling og nettverk, og dette gir igjen økonomiske og politiske synergier, forklarer Huse, som også vil utforske muligheten om dette prosjektet kan bidra til å utvikle en langsiktig pedagogisk kulturinstitusjon. Det blir en del av evalueringen som skal gjennomføres sammen med kommune og regionråd i etterkant.

Patrick Huse, med base i Skåbu, har god tro på at dette kunstprosjektet også vil gi gode besøkstall.

– Over 1000 personer var innom og besøkte de to utstillingene jeg hadde i Skåbu, så da er det god grunn til å tro på gode besøkstall på Vinstra.