Fra lørdag til søndag byr klubbene Vinstra IL, Ruste IL, Tormod SL, Harpefoss IL og Sør-Fron IL på skifest på Gålå. På Gålå idrettsanlegg ventes over 500 av landets beste skiløpere til første rennet i årets norgescup.

Ny smørehall

En ivrig dugndsgjeng har lagt siste hånda på verket før startskuddet går med sprint i fristil lørdag.

- Det skal til en enorm dugndsinnsats for å få til dette. Mange har vært i sving med maskiner for å få kjørt utover snø, og flere stiller opp for å gjøre stadionanlegget klart til lørdag, sier Bjørnar Bakken til Dølen. 150 frivillige bidrar under helgas renn.

Det er ikke mye snø på fjellet, men skiløypene ble redd av kuldegrdene som kom forrige uke. Det er nå kjørt utover snø og lagt en løype på 2,5 kilometer med en såle på 20 cm og med god bredde.

- Vi mener vi skal ha en god standard på løypene. I tillegg er vi stolte av den nye smørehallen på 400 kvadratmeter, som vi tar i bruk i helga. Der er det 30 plasser, og 27 av dem er leid bort under Gålåsprinten, sier Bakken.

God stemning

Lørdag arrangeres sprint i fristil, mens søndag venter duatlon; 20 kilometer for menn og 10 kilometer for damer. Det stilles også juniorklasse, i tillegg til Norges beste i seniorklassen, med unntak av de som deltar på verdenscup i Kuusamo.

- Vi har en av de store favorittene i Emil Nyeng fra Team Veidekke Innlandet og Ringebu-Fåvang SK. Vi gleder oss til å se han i toppslag. Vi håper på mye folk på stadion, som kan skape god stemning langs løypene, sier Bakken.

Les med om Gålåsprinten i papirutgava.

Emil Nyeng fra Team Veidekke Innlandet/Ringebu-Fåvang SK stiller på Gålå i helga.