Endringer kan være vondt, men uten endringen ingen utvikling. Vinstra er ETT handlested og med veksten vi har hatt de siste årene har Vinstra vært så privilegert å kunne utvide sitt sentrum, og kunne tilby areal til å huse nyetableringer som igjen gir nye arbeidsplasser og flere handlende. Dette medførte at sentrums-sona kunne utvides og dermed inkludere store deler av Lomoen.

Vi på Vinstra er så heldige å kunne feire oss sjøl med byfest HVERT år så lenge vi har vært by. Vinstra opplever nå som eneste tettsted i Gudbrandsdalen vekst og utvikling som er helt fantastisk, og som vi ALLE burde være stolte av og hegne om.

På syttitallet og en del av åttitallet var Lomoen mer kjent for industriell virksomhet og handel for landbruket. I de siste 30 årene har denne delen av Vinstra utviklet seg til å bli en del av hele handels-bildet, med kraftig utvikling på handel de siste årene. Å kalle Lomoen for industriområde passé. Vinstra var et handelssentrum på sytti- og begynnelsen av åttitallet, og etter mange år med stillstand og tomme lokaler har vi nå tatt tilbake tittelen som handelssenter i Gudbrandsdalen, og har et flott og langt næringssentrum og med utvidet sentrumssone.

Vi vet at konkurrerende tettsted og byer puster oss i nakken, og vi MÅ derfor dra i sammen og vise positivitet. At en byfest, som varer i EN dag skal splitte Vinstra i to er egentlig et vitne på at vi begynner å bli litt bortskjemte. Det er opp til HVER og EN av oss å gjøre denne ENE dagen til en festdag for HELE Vinstra enten den ligger sør for, midt i eller vest for Nedregata.

Da jeg flyttet tilbake til Vinstra etter å ha bodd noen år ved havgapet, arrangerte Vinstra sin aller første byfest. Og hjelpe meg så mye negative utspill det var rundt dette arrangementet. Dette var visnok et stort tull og ingen skulle delta. Og om de skulle delta så skulle de i allefall ikke være positive! Den første byfesten i slutten av august 2013 ble en knallsuksess. Vinstra var fylt med glade og fornøyde mennesker hele helga til endes. Så det er faktisk opp til hver enkelt å være med å lage en god ramme rundt et arrangement.

Jeg er så glad for å få være del i denne utviklinga, både gjennom aktivt arbeid i Vinstra Markedsforening som for første gang har rekordmange medlemmer, og som senterleder på Peer Gynt senteret som ble etablert i 1988 og er dalens eldste kjøpesenter. Og jeg vet at all vekst krever omstilling, nytenking, prøving og feiling. Jeg vet også at skal du vokse trenger du plass. Vi på Vinstra er heldige og har nettopp det, og det er derfor vi kan vokse og utvikle oss!

Vi kan alle synse og mene så mye om så mangt, men før vi blir bombastiske kan det være lurt å erfare før en trekker konklusjonene.

Jeg ønsker alle Vinstra-værer god byfest 2018! Vi håper vi kan fylle byen vår med glade mennesker og få lov å vise hva VI har å by på denne dagen og alle de andre dagene i året.