E6 forbi Fåvang stengt - omkjøring i sentrum

Statens vegvesen måtte i natt stenge E6 på grunn av flommen.

E6 forbi Fåvang måtte stenges i dag tidlig. Slik så det ut på strekningen fredag ettermiddag.   Foto: Guro Vollen

Nyheter

Vegsentralen Øst opplyser like før klokka 05.00 lørdag morgen at de har stengt E6 ved Fåvang. Det er omjøring via Fåvang sentrum.

Kjøretøy med totalvekt over 3,5 tonn får passere.

I tillegg er Hundorp bru fortsatt steng. Fylkesveg 417, baksidevegen mellom Kvam og Vinstra, ble åpna igjen lørdag morgen

- E6 er stengt ved Åttekanten nord for Fåvang. Der er det skilta omkjøring, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.


Se bilder fra flommen

Vårflommen slo for alvor inn fredag. Her kan du se bilder fra ulike steder i Midtdalen.- Kommer til å anmelde

Gudbrandsdal Sportsfiskeforening har i lengre tid advart mot rundballer nær Laugen. - Det er noen som slurver og ødelegger for andre, sier nestlederen.

 

Maskiner i sving

- Det er nå flere steder forbi Fåvang vannstanden truer med å slå over E6, så vegen fra Fåvang og til Krekke kan bli stengt på kort varsel, sier han.

For personbiler og biler opp til 7,5 tonn, blir det i så fall omkjøring over Kjønås via Vekkom og Brekkom. Dette vil bli godt skilta.

- Kjøretøy over 7,5 tonn kan ikke passere. Disse oppfordrer vi allerede nå om å ta en annen veg. Enten fv. 51 over Valdresflya, eller E16 Valdres mot Oslo. Motstatt om en kommer sørfra. En kan også ta riksveg 15 fra Otta, opplyser Stensrud.

Vegvesenet følger situasjonen fortløpende.

- Vi håper vi skal klare å holde vegen oppe fram til vannet trekker seg tilbake. Vi har flere maskiner i sving som tar unna der det holder på å slå over, sier Stensrud lørdag morgen.


Populært med utplasseringselevar i midtdalsbedrifter

Finn nye lærlingemne

Elevane på teknikk og industriell produksjon, TIP, har vore utplassert i bedrifter i regionen to veker nyleg. Vi snakka med fire av dei.