Heidi Ruud Ellingsen og Mads Ousdal kommer til Gålå for "Morgenstemning"

Paret vender med dette tilbake til Gålå under årets Peer Gynt-stemne. De skal skape morgenstemning i urpremiere på friluftsscenen ved Gålåvatnet.

Heidi Ruud Ellingsen og Mads Ousdal gjorde stor suksess som Solveig og Peer Gynt på scenen på Borgen. På årets Peer Gynt stemnet står de på scenen under "Morgenstemning".  Foto: Bård Gundersen

Nyheter

Ellingsen og Ousdal står på scenen under "Morgenstemning" ved Gålåvatnet søndag 5. august. Med seg har de saksofonist agnus Bakken og Norsk Et Lite Kor. Og dette blir en urpremiere av de sjeldne, i følge kunstnerisk leder for Peer Gynt-stemnet, Iren Reppen.


Intimt møte med Peer

Iren Reppen takker av som kunstnerisk leder med en personlig kirkekonsert, der hun avslører sitt forhold til Peer Gynt.

 

Ibsens "paranteser"

Mads Ousdal skal nemlig ta utgangspunkt i Ibsens sceneanvisninger til Peer Gynt i denne forestillinga.

- Ideen om å sette sceneanvisningene i Peer Gynt sammen til en opplevelse, kom ut i fra at jeg så omfanget av dem, og hvordan de ikke bare er en beskrivelse av sted, men også klare henvisninger fra Ibsen om hva som skjer i stykket, sier Reppen.

- Målet er å kunne fortelle handlingen i Peer Gynt kun med Ibsens «paranteser».  Hvem andre vil kunne klare dette, enn han som har hele Peer Gynt allerede under huden: Mads Ousdal?, legger hun til.


Peer Gynt-stemnet 2018

Stortstilt jubileumsfeiring på Høgjellskonserten - og Peer Gynt blir dame og Solveig blir mann!

I årets konsert på Kvamsfjellet under Peer Gynt-stemnet jubilerast det for Grieg og for Forsvarets stabsmusikkorps.

 

Nasjonale og lokale krefter

Ibsen skrev ikke bare de verdenskjente replikkene i Peer Gynt, han forklarer også hvordan det ser ut der handlingene finner sted, og hva personene på scenen gjør i de ulike situasjonene. Mads Ousdal vil gi publikum handlingen, bare basert på Ibsens egne skildringer, med musikalsk følge. Ruud Ellingsen er solist på framførelsen. 

- Jeg vet at Mads leste sceneanvisningene flittig da han arbeidet med sin Peer, så han kjenner dem særdeles godt. Tonefølget måtte bli Grieg og folkemusikk, og jeg er svært begeistret for at vi har fått med oss så proffe nasjonale og lokale krefter. Mange av våre publikummere kjenner Peer Gynt godt, og dette vil bli en annerledes og kanskje enda mer konkret versjon av Peer Gynt enn man har opplevd tidligere. Dette blir en heilt ny måte å oppleve Peer Gynt på, sier Reppen.


Legger turen innom Rondablikk i sommer

Vamp vil skape magi på Kvamsfjellet

24. juli står Vamp på høgfjellsscenen på Rondablikk. De ønsker å gi publikum en ekstra opplevelse, ved foten av Rondane.

 

Unike forestillinger

Administrerende direktør i Peer Gynt AS vektlegger at det er viktig for publikum å kjenne sin besøkelsestid, om en har ønske om å få med seg urpremierene.

- I alle årene med Iren Reppen som kunstnerisk leder har vi produsert urpremierer på løpende bånd, sier administrerende direktør Marit Lien.

Det er unike forestillinger og konserter publikum får oppleve under Peer Gynt-stemnet.

- Det er mange som litt for sent oppdager at de gikk glipp av våre unike konserter, og kontakter oss for å høre om de settes opp flere ganger. Det gjør de ikke - det er kun en mulighet til å oppleve de unike konsertene Morgenstemning, Høgfjellskonserten «Ved Rondane» og kirkekonserten hvert år, så vi håper publikum får med seg disse perlene, avslutter Marit.