Både Ringebu kommune og Nord-Fron kommune må spe på med ekstra millioner til veivedlikehold. Det skyldes først og fremst store ekstrakostnader i forbindelse med snøbrøyting i vinter.

To millioner kroner i Ringebu

I Ringebu kommune ble budsjettet sprengt med 2 millioner kroner. Teknisk etat i kommunen søker nå om å få tilført samme sum for å kunne oppretthodle normalt veivedlikehold gjennom resten av året.

- Det er opp til politikerne om vi får disse pengene, og saken skal opp i kommunestyremøtet i juni. Får vi ikke disse pengene, så må vi se på hva vi kan gjøre annerledes og rimeligere. Sommervedlikeholdet av vegene er i gang, og vi kan i tillegg risikere store brøytekostnader i november og desember i år.  Vi får vente og se hva politikerne prioriterer, sier leder av teknisk etat i Ringebu kommune, Jostein Gårderløkken.

1,6 millioner kroner i Nord-Fron

I Nord-Fron var overforbruket på veivedlikeholdet 1,6 millioner kroner. Formannskapet i Nord-Fron har derfor bedt kommunestyret bevilge 1,5 millioner kronertil dekning av dette overforbruket. Det vil også i forbindelse med Nord-Fron kommuens budsjett- og økonomipålan for 2019 - 2022, bli vurdert å tilføre bundet driftsfond for vintervedlikehold av veg med 1 millioner kroner ekstra.