Mer Peer Gynt

Opptoget i 1971

Mange har etterlyst å se flere bilder fra Peer Gynt-stemnet i 1971. Det gjør vi jo selvfølgelig så gjerne.

I løkka: Den sterke mann Caspari klar for nye utfordringer. Her kjenner vi igjen en av stements ildsjeler, lektor Lunke med kvit skjorte og svart bukse. 

Nyheter

Sist uke i artikkelserien «Før i tida», presenterte vi et knippe bilder fra et album vi har som viser Peer Gynt-stemnet i 1971, men der fotografen er ukjent.


Frya leir 19. mai 1960

Da det eksploderte i arsenalet på Frya i 1960

Det blir sett på som et under at ingen ble drept denne torsdagen.

 

Første Peer Gynt-prisen

Flere har etterlyst at vi trykker flere bilder fra dette albumet. Dette var jo også et litt spesielt stemne i og med at den første Peer Gynt-prisen ble delt ut dette året. Den gikk til Einar Gerhardsen som var Norges statsminister fra 1945 til 1951, 1955 til 1963 og fra 1963 til 1965. En bauta inne norsk politikk i etterkrigstida, og også kjent under kallenavnet «landsfaderen».  Merkelig nok inneholder ikke dette albumet bilder av hverken prisvinneren eller prisutdelingen, selv om det er flere bilder i albumet som er tatt på Hågå der prisutdelingen fant sted. Om da ikke ikke undertegnede tar helt feil, og at prisutdelingen var et annet sted det første året. Et informativt album om stemnet, i alle fall.