Bygdeboka for Fron, Fronsbygdin, er ei lokalhistorisk bok som mange gleder seg til å få mellom hendene utpå senhøsten. Per Tofte er intet unntak.

– Denne boka venter jeg på hvert bidige år, og jeg kjøper den som en gave til meg selv. Fronsbygdin er nok også redningen for mange når det gjelder å finne ei gave som passer under juletreet, uttalte den kjente skuespilleren og gardguten fra Sør-Fron.

Den tolvte i rekken

Per Tofte har selv skrevet åpningsartikkelen i årets utgave – forøvrig den tolvte Fronsbygdin i rekken.

Toftes artikkel er på hele 20 sider, og den er nærmest å se på som en kort biografi av denne karens gjøren og laden både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hans artikkel heter ”Frå Steingeilen til Champ Élysées”.

Artikkelforfatteren fortalte under boklanseringen litt om arbeidet med å få det hele ned på papiret, før han selv leste en sekvens fra boka.

– Denne historien her har jeg faktisk aldri fortalt til noen før nå, sa han, og leste i kjent og engasjert stil til stor glede for de rundt 100 frammøtte.

Spanderte kål

Fron Historielag hadde ei flott ramme rundt boksleppet, og var attpåtil såpass rause at de spanderte kål på alle og enhver som hadde satt av kvelden til fordypning i lokalhistorisk stoff.

Les mer om boksleppet og anmeldelse av Fronsbygdin i kommende utgave av Dølen.