Julie Sørensen Molvik (31) ble i fjor ansatt i fast stilling som ny journalist i lokalavisa. Nå har hun tatt med seg flyttelasset fra Oslo til Vinstra, og satser alt på en ny og spennende hverdag i Midtdalen.

2. januar hadde hun sin første arbeidsdag i Dølen.

– Det er veldig gøy å være i gang i ny jobb. Jeg har blitt tatt godt imot av gjengen i Dølen, og ser fram til å skrive saker som kan ha betydning for lokalsamfunnet, sier hun, og legger til at hun er nysgjerrig og spent på det som venter.

– Når jeg ser ut vinduet, er det jo rene postkortet. Jeg gleder meg til å utforske nærområdet og snakke med folkene som bor her, sier hun.

Molvik kan opplyse at hun allerede har mange ideer på blokka, som leserne kan glede seg til.

– Jeg tror det har stor verdi å få inn noen i redaksjonen som ikke er fra Gudbrandsdalen. Forhåpentligvis kan jeg bidra til å se ting fra et nytt perspektiv. Ikke nøl med å sende meg tips på julie@dolen.no, oppfordrer hun.

Julie gleder seg til å bli kjent med Midtdalen og med folka som bor i området. Foto: Beate Hovde
Julian skal være i Dølen fram til midten av mars. Foto: Beate Hovde

Ny landsdel

I tillegg til Julie er også Julian Mellingsæter fra Oslo et nytt tilskudd til Dølens redaksjon fra januar. 25-åringen studerer til daglig journalistikk ved Universitetet i Bergen og tar praksisperioden sin på Vinstra, som en del av masteroppgava. Ved sida av studiene har Mellingsæter for øvrig jobba som fotballtrener i Bergen.

– Hvorfor Vinstra er et spørsmål jeg har fått mange ganger sida dette ble bestemt. Hvorfor ikke Vinstra, er mitt svar da. Fire år i Bergen uten ordentlig vinter, bo i nærheten av naturen, bli kjent med en ny landsdel og møte nye mennesker, sier han.

Og førsteinntrykket av Midtdalen er godt.

– Meget hyggelige folk, sier han, og legger til:

– Jeg håper å få med meg renn i Kvitfjell og lange skiturer mens jeg er i Gudbrandsdalen.

Mellingsæter skal være i Dølen fram til 22. mars.

– Jeg tar gjerne i mot tips og ideer til saker jeg kan ta fatt på. Send meg gjerne en e-post, julian@dolen.no, sier han.