Julie kommer fra Hamar og har allerede solid og variert erfaring fra bransjen. Etter journalistikkstudiet jobbet hun mange år i avisa Fædrelandsvennen, i Kristiansand.

De fem siste årene har Sørensen Molvik bodd i Oslo, hvor hun har jobbet som journalist i A-magasinet i Aftenposten og nå som kommunikasjonsrådgiver. I tillegg er hun bartender på Det andre teatret og jobber som frivillig innen psykisk helse for ungdom.

Klar for å bytte ut byen med bygda

– Jeg savner å jobbe som journalist og trengte en endring fra en litt stressende Oslo-tilværelse. Jeg ønsket å bo nærmere naturen, og da stillingen i Dølen plutselig dukket opp, ble jeg både nysgjerrig og gira, smiler hun.

Tanken på å plutselig bytte ut byen med bygda, og flytte til et sted hvor hun ikke kjenner noen, beskriver hun som deilig, men også bittelitt skummelt.

– Det handler om å følge magefølelsen og ta tak når du går og kjenner på at hverdagen ikke gir så mye glede lenger, fastslår Julie.

Gudbrandsdalen har kun vært et område hun har kjørt forbi og sett på gjennom bilvinduet på ferie med familien. Nå gleder hun seg til å oppleve dalen på nært hold.

Og for ei som er glad i naturen og elsker å være i aktivitet, har Vinstra og Gudbrandsdalen mye å by på.

– Å være aktiv er den beste medisinen for kropp og sjel. Gjerne ute i naturen på fjelltur, på fotballbanen eller på treningssenteret, sier Julie, og legger til at også familie og venner er en stor del av det som er viktig i livet.

Tanker om hva som er ei god lokalavis

– Vi er svært glade for å få Julie med oss på laget. Hun har mye god erfaring, i tillegg til kompetanse og egenskaper som vil bli verdifulle for Dølen, og ikke minst komme leserne til gode, sier redaktør og daglig leder i Dølen, Tone Sidsel Sanden.

Hun legger til:

– Jeg synes det er utrolig tøft at hun tar valget og flytter fra Oslo og opp til oss i Gudbrandsdalen. Da har hun skjønt det! Hun får en utrolig spennende jobb her i lokalavisa, i et område det også er veldig spennende å arbeide i. Det er fullt mulig for journalister å finne gode jobber utenfor storbyene. Vi skal ta godt i mot henne.

Julie har klare tanker om hva som kjennetegner ei god lokalavis.

– Den har plass til både lette og tunge saker, som berører og engasjerer folka som bor i, og er fra, området. Den tar leserne på alvor, og er avhengig av tillit for å kunne gjøre jobben sin. Den bør også utfordre litt, avslutter Julie, som blir å finne i Dølens redaksjon fra årsskifte.