Mandag formiddag skal det være et møte mellom ordfører Rune Støstad, kunstkomiteen og fylkeskommunen, samt representanter for kunstnerne som står bak installasjonen i Kvam. Der skal situasjonen avklares og framdriften i saken diskuteres, forteller Støstad.

- Vi skal ha en gjennomgang av prosjektet og statusen på dette. Møtet har kommet i orden på bakgrunn av alt som har kommet fram i det siste, både av reaksjoner, forsinkelser og mer.

Utover dette vil ikke ordføreren kommentere hva kommunen ønsker videre, før etter møtet mellom partene mandag.

- Det skulle bli noe positivt

Kommunestyrerepresentant Jan Tore Kamp fra Kvam sier det kan bli aktuelt å fjerne kunsten.

- Det har blitt sagt at ikke kunsten er ferdig, så i møtet vil det bes om en avklaring på hva som er planene og tankene videre. Kanskje må en gå til det skrittet å fjerne kunsten. Det blir nok tatt en avgjørelse på dette ganske raskt etter møtet, på om den skal fjernes, eller om de skal få fortsette, sier Kamp.

Han har stor forståelse for at installasjonen har skapt debatt og engasjement i Kvam.

- Jeg har sjølsagt sett det, og det går jo ikke an å skjønne seg på det. Det må jeg si. Dette ble ikke som det skulle bli. Tanken var at det skulle skapes noe positivt for Kvam, som har blitt ramma hardt på ulike måter, med E6 lagt utenom sentrum, blant annet. Slik ble det ikke, sier Kamp.

Han konkluderer med at han håper kommunen nå får en foklaring på kunsten, og at ordførerens dialog med partene vil føre til en avklaring.

Planlagt ferdig i november

Det er gruppa Fellesskapsprosjektet å fortette byen som står bak det mye omtalte kunstverket. Debatten har herjet i sosiale medier de siste ukene og mange har stilt spørsmål ved hensikten og ønsker kunstverket fjernet.

Kurator for Veiskilleprosjektet, Eivind Slettemeås, har tidligere uttalt at kunstverket er planlagt ferdigstilt i løpet av november. Hva som skjer videre i prosessen skal altså diskuteres på møtet mellom partene mandag.