– Når vi annonserte på sosiale medier at det er nytt sanitæranlegg på plass til årets festival, så haglet det inn med takk og gledesutrop i kommentarfeltene. Det tyder på at dette var noe som countryfolket virkelig har etterspurt og nå virkelig setter pris på, sier produksjonleder under countryfestivalen, Mathias Bevolden.

Den andre i reserve

Det er grunneier av campingområdet, Arne Helge Stø, som har tatt kostnaden med å bygge det nye sanitæranlegget med doer og dusjer. Den lokale rideklubben skal står for betjening og renhold i sanitæranlegget under festivalen.

Det gamle sanitæranlegget var rimelig gammelt og slitt.

– Vi har det gamle sanitæranlegget i beredskap, men da skal det være absolutt krise og meget prekært om vi må ta det i bruk, sier Bevolden som ellers kan reklamere med at alt er i rute til årets festival.

Nærmest fullbooket

Hellbillies er i år som mange ganger før det store trekkplasteret, men navn som Rotlaus, Vassendgutane, Sie Gubba og Too Far Gone, er også bandnavn som klinger godt i ørene til countryfolket. Og publikum strømmer på i lange rekker ved innsjekken.

Allerede på søndag, to dager før countryfestivalen åpner, var de første campingvogner på plass utenfor innsjekken til festivalområdet i Kåja.

– Vi ligger ti prosent over forhåndsbestillingen i fjor. Så her er det allerede rimelig fullt. Værmeldingen er suveren med sol og varme, så vi kan vel forvente at mange «uanmeldte» tar turen til Vinstra og countryfestivalen.

Da kan vi igjen risikere at det blir fullt, og folk må avvises ved innsjekken. Dette er ting vi avgjør sammen med sikkerhetspersonellet på festivalen, og vi må også ha i tankene at det er kapasistetsbegrensninger vedrørende antall publikum som det er plass til i amfiet, påpeker Bevolden dagen før det hele braket løs.

Splitter nye og tiltalende dusjer og doer er bygd ved campingområdet.