K70-meter bakken i Tinde Arena tar form. Nå sponser Sparebank1Gudbrandsdal videre bygging av bakken med 250 000 kroner.

- Vi gir penger til dette for at barn og yngre i dalen skal få så gode anlegg som mulig å boltre seg i. Dette bidrar til å skape et godt idrettmiljø og oppvekstmiljø både for gutter og jenter. På sikt kan de også skape gode skihoppere fra dalen, sa markedssjef i Sparebank1 Gudbrandsdal, Trond Slåen, da han overleverte sjekken.

Besøk fra skiforbundet

- Voldsomme greier. Dette er penger som kommer godt med og som vi skal klare å bruke, om vi ikke allerede har brukt dem, storgliste Torfinn Scheie, en av primus motorene bak planleggingen av hoppanlegget og en ivrig dugnadsarbeider i byggingen. K70-bakken skal står ferdig til Hovedlandsrennet i 2019, og byggingen er i rute.

Til stede var også hoppsjef for det norske hopplandslaget, Clas Brede Bråthen. Han vart imponert over framdriften og arbeidet som har blitt lagt ned.

- Jeg følger med i arbeidet og lar meg imponere. Det kommer stadig vekk oppdateringer på facebook omkring framdriften omkring byggingen av bakken. Denne dugnadsgjengen legger ned et enormt arbeid, og bidrar til at vi får en type bakke vi mangler midt i snøsikre Gudbrandsdalen. Det som blir gjort her lokalt, gleder meg like mye som når våre beste hoppere presterer i bakken internasjonalt, sa Bråthen til de frammøtte dugnadsarbeiderne.

Torfinn Scheie forklarer skiforbundets representanter om byggingen av hoppet i Tinde Arena i Jordalen.