Det går unna når elitesyklistene i Furusjøen Rundt trår til på Peer Gynt seterveg mellom Sødorpfjellet og Kvamsfjellet. Det fikk Dølens Toyota Yaris 2005 modell erfare!

Livat ved løypa

Dølen la seg på fire hjul bak tetfeltet på tohjulinger fra Hovdemyra i retning Frydalen. Ned mot Frydalen og over brua over elva Frya, braut vi fartsgensen for å holde følge - 66 kilometer i timen viste de grønne, digitale tall i instrumentpanelet. Gjennom lange, flate Frylia holdt syklistene jamnt i overkant av 50 kilometer i timen - og Dølens kvite farkost ble attpåtil innkjørt av et felt med ryttere som halset etter lederpulja.

Opp mot Fiskdalen fikk vi bruk for firhjulingens hestekrefter, og overhalte mange, men da var allerede flere ryttere på veg opp Krøkla. Vi nådde dem igjen rett før "Store Stå", på løypas høyeste punkt Krøkla, der publikum og servicefolk fra arrangøren sto på rekke og rad for å ta i mot både terrengsyklistene over fjellet og syklistene på setervegen. Ned Krøkla, i den krappe storsvingen sto Røde Kors med personell, i tilfelle ulykker i bratta. Men den gang ei, Røde Kors kan kun melde om leging av tre, små ufarlige skrubbsår under hele arrangementet. Ved Afstjønna hadde hyttefolket utstyrt seg med flagg og bjeller for å heie fram syklistene, skikkelig stemning var det i hyttefeltet der syklistene hardtråkker de siste kilometerne ned mot Sødorpfjellet for så å snu 90 grader igen mot Lauvåsen og Kvamsfjellet.  Jomenn går det unna!  Siste syklist kom i mål klokken 17. 30, og to timer etter det igjen,  konstaterer vi at offisielle vinnere og tider for Furusjøen Rundt  ennå ikke er kommet, så resultatene får vi komme tilbake til. Uansett: - En god generalprøve foran neste år EM, sier rittleder Ole Kristian Rudland til Dølen.