Grunnen til det er det tørre, varme været vi har hatt over lang tid.

- Traseen er helt upåklagelig. Det har aldri vært så tørre og fine, faste forhold langs traseen i fjellet som det er nå. Hele løypa er hard og tørr, så vi kan med rette forvente at vi lørdag får en ny rekord i World Cup-løypa vår, sier rittleder Ole Kristian Rudland.

Rundt 400 påmeldte

Ved påmeldingsstopp var det totalt påmeldt rundt 400 deltagere til de forskjellige klasser i årets Furusjøen Rundt.

- Det kan nok bli en del flere påmeldinger fram til start. Mange har nok sett den fine værmeldingen for lørdag, og bestemmer seg for å delta i siste liten. Av de påmeldte ser vi at det er litt tynt i eliteklassen for kvinner i terrengrittet, men vi har med en av landets beste, Hildegunn Hovdenak - bak henne er det litt tynt. I herreklassen, derimot, har vi en sterk eliteklasse. Der stiller også rundt ti utlendinger til start blant de 40 i klassen, forteller rittleder Rudland arrangementsleder Anette Nyheim Lunde.

Til sjølve landeveisrittet "Furusjøen Rundt" på 70 kilometer, stiller 200 syklister til start.

Nye vannstasjoner

Under årets ritt er det lagt opp til to ekstra dusjlignende vannstasjoner grunnet det tørre været og den sterke varmen. Ekstra "vannhull" og nye arrangement, er også tilrettelagt etter rittet.

- I år har vi øltelt med forfriskninger som sikkert vil bli populært å mingle i etter målgang. Løypa og rittet må jo utøverne diskutere over en kald pils, påpeker Rudland, som avslutningsvis nevner at deltagerne blir invitert ned på Sinclair til gratis grillmat og sommerfest lørdag kveld.