Det var et sterkt startfelt som stilte i klatrerittet «Mot Rondane» søndag. Rittet er et forfølgelsesritt, der de antatt beste starter sist i feltet.

Starten gikk i Kvam Idrettspark mend målgang ved Rondablikkhøyfjellshotell. I år stilte flere elitesyklister opp i det knappe 15 km. lange rittet. Flere av de startene har også syklet Furusjøen Rundt.

Vant med tre sekunder

Det var knyttet stor spenning til hvem som skulle få den raskeste tida opp, i et forøvrig nokså bustete aprilvær. Det ble Oddvin Havorsen Offigstad fra Lillehammer CK som så vidt klarte beste tid, på 33, 52 minutter. Han var kun tre sekunder bak andremann, Christian Amdal TVK/Trondheim, med tida 33,55 minutter. Beste lokale rytter ble Erik Stakston fra Lågen CK med niende beste tid, 41,03.

Med gips på armen

De antatt beste starta 20 minutter bak de først startende. og den som passerte målstreken først, ble Odd Erik Farstad, Elverum CK. Farstad sykla til og med rittet med gipsa arm! Første kvinne opp ble klubbvenninne Heidi Kjernåsen, Elverum CK.

Beste junior på landeveissykkel, ble Andreas Krogh Røssum, mens Eskil Wilhelmsen ble beste junior opp på terrengsykkel.

Vårklassiker

Arrangøren, Kvam IL, er fornøyde med dagen, ut i fra linja de har lagt seg på, som et klubbritt som er åpent for andre.

– Svært uhøgtidelig, teste krefter og kampen mot sin egen, indre kraft, få skikkelig gjennomtråkk utendørs etter en kanskje lang treningsvinter inne, sier arrangementsleder i Furusjøen Rundt AS, Anette N. Lunde. I tillegg ønsker de at det sosiale samværet med andre syklister settes i høgsetet.

–Ekstra moro i år var det at flere elitesyklister tok turen. Det er gøy å la mosjonistene og våre lokale syklister få måle krefter mot disse, spesielt i dette konseptet som et forfølgelsesritt, sier hun.

Dette var åttende gangen klatrerittet ble arrangert, og planen er å fortsette.

– Vi mener dette er en «våklassiker» som hører hjemme på ritthimmelen, så det skal nok arrangeres også i 2019, om kanskje i et annet konsept. Men her må vi velge å holde kortene tett til brystet, sier Lunde hemmelighetsfull.