Vi så det allerede i fjorårssesongen. En gjeng med unge, lovende spillere imponerte til tider de trofaste tilskuerne i Kvam Idrettspark. Laget framsto med stor spilleglede og høyt tempo. Trener Geir Inge Krok er blid og fornøyd der han står i Kvamshallen og veileder det unge laget. Han er optimistisk før sesongstart.

– Nå er disse unggutta blitt ett år eldre, og har fått mer erfaring. Spillerne viser tydelig at de har hatt framgang på alle måter, sier Krok om det unge laget med en gjennomsnittsalder på rundt 19 år.

24 i stallen

Denne fredagskvelden leder han 16 spillere i Kvams innendørshall. Hele 24 spillere er i stallen. Alle fra i fjor er med videre, i tillegg til tre nye. Justesse Gabrielsen, Håkon Skjeggestad og Kenneth Laupet blir også å finne i den grønne Kvamsdrakta i år.

– Flere fra klubbens 16-årslag skal også få prøve seg på A-laget i løpet av sesongen, sier Krok.

Tommel opp: Trener Geir Inge Krok (t.v.) og oppmann Svein Erik Kamp gleder seg til fotballsesongen.

Kvamshallen er viktig

Trener Krok og oppmann Svein Erik Kamp forteller om stor treningsiver og topp innsats gjennom vinteren.

– Vi startet opp 1. november, og bare én trening har vi måttet avlyse på grunn av kulde. Det er forresten topp med egen hall, sier en ivrig oppmann Kamp. Som alle andre i fotballmiljøet er han stolt av Kvamshallen. Den betyr mye, både treningsmessig og sosialt.

På spørsmål om klubbens filosofi, er svaret klart.

– Vi skal ha det moro med fotballen. Vi skal bygge et sosialt miljø med høg takhøgde. Målsettingen for sesongen er å ta ett skritt videre fra i fjor, sier Kamp.

Treningskamp i Åndalsnes

Fire treningskamper denne våren har gitt to seire, en uavgjort og ett tap. Både A-laget og G16 var på en vellykket dagstur til Åndalsnes midt i april. Begge spilte mot Åndalsnes/Isfjorden. A-laget tapte 1-3, etter at Tobias Grønvold ga Kvam ledelsen. Guttelaget måtte se seg slått 3-0. Begge kampene ble skjemmet av en sterk vind, men turen betegnes som vellykket, ikke minst sosialt.

Trofast: Kvams største supporter, Ole Morten Lunde, vil samle alle lagene i dalen til én avdeling.

Ivrig supporter

Kvams kanskje største supporter, Ole Morten Lunde, er som vanlig til stede når laget i hans hjerte trener. Han har fulgt Kvam i over femti år, og synes det er spennende med alle de lokale unge spillerne. Men han kunne tenkt seg en omgjøring av divisjonssystemet.

– Alle lagene i Gudbrandsdalen skulle vært samlet i én avdeling. Da hadde vi fått interessante lokaloppgjør hver eneste helg. Jeg tror det hadde gjort at interessen i dalen hadde tatt seg opp igjen, sier Lunde til Dølen.

Tradisjonell 1. mai-kamp

Lokaloppgjør blir det likevel mange av i årets 6. divisjon, selv om Fron og Ringebu/Fåvang spiller i divisjonen over. 1. mai er det som vanlig hjemmekamp. Da er det klart for sesongåpning i idrettsparken i Kvam. Nabo Vågå fra lenger nord kommer på besøk. Og supersupporter Ole Morten Lunde oppfordrer alle kvamværer til å møte opp og støtte bygdas fotballag.

Vi spør oppmann Kamp om hvorfor publikum skal komme til idrettsparken denne sesongen.

– Fordi de skal være med og støtte opp om lokalfotballen, og skape en god ramme rundt kampene.

– Til slutt, Svein Erik, hva betyr fotballen for Kvamsbygda?

– Det betyr alt!