Ventetiden er over. Måneder med trening er tilbakelagt. Det er fotballsesong igjen, og våre lokale lag tar avspark for en ny sesong. I 5. divisjon tok Ringebu-Fåvang imot Lunner lørdag, og var det klart beste laget på Fåvangs flotte kunstgressbane.

Ringebu-Fåvangs gutter tok fort initiativ i kampen, uten å skape de store målsjansene. Mye av spillet foregikk på midtbanen, og det var tydelige nerver hos begge lag. Mot spillets gang scoret Lunner like før pause. R/Fs trener Kjell Arne Kroken var klar på at dette skulle gutta snu etter pause.

Corner: Ringebu-Fåvang hadde haugevis med cornere. Thor-Arne Krogh prøver seg.

Snudde kampen

I andre omgang var det spill mot ett mål, det som på fotballspråket kalles for enveis-kjøring. Vi noterte haugevis med cornere for hjemmelaget, og Lunners keeper hadde mer enn nok å gjøre. En dobbeltsjanse ett kvarter før slutt resulterte i et stolpeskudd og en heading like utenfor, fra henholdsvis Hermann Moen og Thor-Arne Krogh.

En oppgitthet bredde seg både blant spillerne og de rundt 60 tilskuerne. R/F fortsatte presset, og endelig lyktes de i det 79. minutt. Hermann Moen avsluttet et glimrende angrep med en flott avslutning, og

dermed 1-1.

Mål: Fornøyde målscorere for hjemmelaget: Daniel Krogh (t.v.) og Hermann Moen.

Lettet trener

Seks minutter før slutt falt så avgjørelsen. Igjen viste Ringebu/Fåvang fint kombinasjonsspill, og Daniel Krogh satte inn seiersmålet. Til stor jubel blant spillere og ledere, og en ivrig mor, Ingvild Dokken.

Det var en lettet trener Kroken som snakket med Dølen etter kampen.

– Vi har et par skader, og var litt usikre før kampen. Vi har prøvd å slakke på treningene i det siste, og jeg synes ikke gutta var helt med fra start i dag. Men det er veldig viktig å vinne første kampen, og vi er kjempefornøyde med tre poeng. Nå er vi i gang, sa en opprømt trener, som ga skryt til hele laget for at de klarte å snu kampen.

Hyllest til en veteran

En av de skadde spillerne er Tormod Haug, som sliter med en leggmuskel. Før kampen fikk han blomster og hyllest. Det er nemlig tjue år siden han debuterte på a-laget.

– Det visste jeg ikke. En gledelig overraskelse. Nå må jeg bare huske og vatne, gliste Haug.

Dommer Terje Nordfjæren hadde som vanlig full kontroll, selv om noen av Lunner-spillerne var uenige i et par gule kort. Vel blåst, sier vi.

Tribunen: Rundt 60 tilskuere tok turen til Fåvang for å se åpningskampen lørdag.