Det var DNT Gudbrandsdalen og Gudbrandsdal Energi som sto for arrangementet. Et lavterskeltilbud som passet for alle aldre, som de lokket med i annonsen.

Rundt 40 personer, fra 5 til 80 år, møtte opp ved Gålå Alpins fjellkafe, klare for tur.

– Velkommen alle sammen. Dette har jeg aldri gjort før, sa en smilende Jansrud før start.

Frikjøring

Kjetil er kjent for å være sosial og åpen, og mange fikk gode samtaler med alpinhelten på turen. Det var innlagte stopp på veien, blant annet ved Solbråsetra, der brunosten ble «oppfunnet.».

– Jeg husker godt vi kjørte utenom løypene i området her, såkalt frikjøring. Det var jo ikke helt lovlig. Vi suste forbi Solbråsetra, og måtte passe oss så vi ikke hekta i gjerdet på kvea, fortalte han. Og apropos Solbråsetra. Jansrud kunne fortelle at brunosten, eller raudost som han sa, var et viktig kosttilskudd blant de norske alpinistene.

Samhold og skiglede

Ved heishuset på toppen av Valsfjell var det matpause og anledning til å spørre Kjetil om hans karriere. Han fortalte ivrig om starten i Peer Gynt Alpinklubb. Først i Trollheisen, senere i Blåbærfjell og til slutt i Valsfjell.

Han fikk spørsmål om hva som står sterkest blant minnene fra treningen på Gålå.

– Uten tvil samholdet, og skigleden. Det var et unikt samhold blant oss. Jeg husker vi først måtte gjøre lekser, og så var det opp til Gålå og kjøre på ski. Vi ble som en stor familie, sa han.

I god rute

Jansrud kom også inn på hvor viktig frivilligheten og dugnadsånden er i en klubb.

– Det starter på en måte der, at frivillige stiller opp på alle måter. Frivillighet er veldig viktig.

Han kunne også fortelle at han var i god rute før neste sesong. Den kranglete ryggen hadde han kontroll på, sommertreningen har gått som planlagt, og han gleder seg til verdenscupen begynner igjen.

Turen ble avsluttet med suppe, kaffe og sosialt treff rundt bålpanna ved fjellkafeen. De som ville fikk både autograf og bilde sammen med «Vinstras store sønn».

Fant tonen: Tore Listad, Jan, Inger Helen og Kjetil Jansrud fant tonen på turen.
Fjellglade folk: Om lag 40 fjellglade folk, mellom 5 og 80 år, deltok på fjellturen.
Utsikt: Kristen Brendhaugen og Olaf Giverhaug fortalte om utsikten.