Gjennom selskapet Tinde Bolig  skal de to aktørene ut og kjempe til seg markedsandeler innen segmentet boliger og leiligheter. Tinde Bolig blir en søsterbedrift til det mer kjente Ringebu-selskapet Tinde Hytter.

– I løpet av kort tid etablerer vi oss med kontor i de gamle lokalene til Timberland på Frya industriområde, forteller styreleder i Tinde Bygg AS, Øyvind Haverstad.

Salg og produksjon

At Tinde Bygg har villet satse større innen bolig- og leilighetsmarkedet har vært i emning over lengre tid. Og med en såpass stor aktør som Norgeshus på banen, var tida moden.

– Tinde Bolig blir nå en del av den landsdekkende Norgeshus-kjeden, og det er vi veldig glade for. Vi har lenge gått og ventet på at Tinde Bygg som selskap var klare til å bli en del av laget vårt slik at vi kunne satse ekstra i Gudbrandsdalen og mjøsdistriktet, sier markedssjef i Norgeshus, Benn Båtvik.

Han har tatt turen til Ringebu fra hovedkontoret i Melhus for å stadfeste at Tinde Bolig er en stor satsing for begge parter.

Strategien framover er at Tinde Bolig skal står for salg og produksjon, mens Norgeshus skal står for prosjektering og sørve alt det administrative fra hovedkontoret i Melhus.

– Med denne avtalen forsterker vi vår posisjon både i regionen og totalmarkedet. Tinde Bolig har også i sin strategi med at de vil vurdere å åpne avdelingskontor på Hamar og Gjøvik, påpeker markedssjefen i Norgeshus.

På utkikk etter tomter

Tinde Bolig ble etablert i fjor høst og har allerede flere utbygginger i gang. Blant annet lokalt sammen med Ringebu kommune. Nå er de på utkikk etter flere tomter og tomteområder de kan bygge ut.

– Med en stor aktør som Norgeshus i ryggen kan vi være mer offensive i jakten på tomter, og da særlig sentrale tomter som både private aktører og det offentlige ønsker å bygge ut, sier Stein Løland som er ansatt som daglig leder i Tinde Bolig.

For øvrig har selskapet ti ansatte, hvorav seks personer i et snekkerlag.

– Vi har blitt godt kjent med hverandre og lagt et godt grunnlag for å bli en stor og seriøs aktør inne byggebransjen de kommende åra. På sikt vil dette medføre såpass med økt produksjon at vi må bygge ut våre lokale produksjonskapasitet og ansette mange flere folk, sier Øyvind Haverstad.