– Markedsdagen har kommet for å bli, slår leder i Kvam markedsforening, Anne Gunn Brendstuen, fast. For tredje året blir det lørdag stort utemarked i Kvam, og denne gange med enda flere utstillere og salgsboder.

God underholdning

38 har meldt sin ankomst.

– Vi er glade for at mange er så fornøyde med markedet, at de velger å komme tilbake. Så ser vi også at nye kommer til. Det er gledelig, sier Brendstuen, som har med seg 22 medlemsbedrifter i foreninga.

– I år tilbyr vi flere aktiviteter. Det blir skattejakt for barna, i regi av Kvam IL, Kvam Mek. stiller med radiostyrte biler, mens Lium kommer med gravemaskin, forteller Brendstuen.

– I tillegg blir det underholdning. Marita Aanekre skal spille og synge, og så får vi besøk av en god amerikansk artist,

John Houkins, med aner i Kvam, som også skal spille. Det blir linedance og musikk av Kvam musikkforening, legger en fornøyd Brendstuen til.

Sterke sammen

Det er nemlig en stor «drive» blant næringsaktører i Kvam for å få til «noe».

– Gro Wiktorin er en stor pådriver og en primus motor. Men i dette er hele bygda involvert. Frivillige lag og organisasjoner stiller opp. Så er vi også glade for at Sinclair holder dørene åpne hele lørdagen, sier Brendstuen. På kroa blir det også åpen pub på kvelden.

– Hva blir det å få kjøpt på årets marked?

– Det blir alt fra bakst, til ullprodukt, hårprodukt og verktøy. Og mye annet! Det blir masse god mat å få kjøpt, og lag og bygdas organisasjoner vil vise seg fram på stands, sier lederen i markedsforeninga.

– Samtidig tenker vi at det enkle er ofte det beste, smiler hun. For scenen under markedsdagen er planet på en gammel pickup.

– Målet vårt er å skape liv å røre i bygda. Sammen er vi sterke, er slagordet vårt. Og de forrige årene med marked har vært så vellykka, at vi ser at dette er et arrangement som vil styrke bygda og alt det vi har her, slår Brendstuen fast.

Rekord: Hele 38 boder, med både salgsprodukt og utstillere, kommer til Kvam lørdag. Foto: Bjørn Sletten (arkiv).