Wahlquist er driver av Kvam taxi, og har travle dager med å skysse folk rundt om i bygdene, men søndag og mandag, da det er Stortingsvalg, lar han takstameteret stå i ro.

Samfunnsoppdrag

Da tilbyr han nemlig skyss til alle de som kan ha vansker med å komme seg til og fra stemmelokalet.

- Ja, dette er en ekstraservice til folket i Kvam, smiler han. Vi møter Vidar på Kvamstunet, der han ofte både kjører og henter besøkende.

- Jeg har henta inspirasjon fra andre selskap i større byer. Der har flere også gitt tilbud om gratis taxi. Jeg tenker at vi slik viser at vi har et viktig samfunnsoppdrag, og ikke bare er opptatt av å "mjølke" samfunnet, sier Wahlquist.

- God idé

Søndag og mandag ettermiddag og kveld kan funksjonshemmede, eldre, eller andre som sliter med å få avgitt stemmer, ringe taxien i Kvam, så sørger de for både henting og hjemkjøring helt gratis.

- Ja, vi venter sjølsagt til de har stemt ferdig, og kjører de helt hjem igjen, forsikrer Wahlquist.

- God idé, slår Marit Ness Kleiven fast.

- Jeg bor tre kilimeter nordafor Kvam, og det er ikke bare bare. Jeg er helt avhengig av skyss, sier hun, og tar Vidar under armen. Han er en trygg sjåfør, som hun kan stole på.

- Alle må få anlending til å bruke stemmeretten. Kanskje kan dette tilbudet føre til at de som ikke hadde tenkt å stemme, nå ser at det bli lettere for dem å ta turen. Jeg håper det, sier Wahlquist.

- Det er bare å ringe og bestille valg-taxi, legger han til.