Arrangementet, som har som misjon å sette fjellbygda på kartet, trekker hver sommer folk fra fjern og nær.

Eventyrer på besøk

Ballet starter opp med et helt nytt programpunkt torsdag, forteller Tori Virik Nøvik i arrangørkomiteen.

– Nytt av året er et foredrag med eventyreren Stein P. Aasheim, som har vært på utallige ekspedisjoner. Jeg syns det er morsomt at han kommer, det passer godt i Skåbu, med natur og fjell tett på, sier Nøvik.

Samme dag åpner også Skåbuutstillinga, for andre året på rad.

Årets kunstner er billedkunstner Anne Kristine Thorsby, som også er blant årets utstillere på sommerutstillinga i Ringebu Prestegard.

– Årets helg!

Skåbu Liv Lågå går av stabelen for 13. gang, noe som har gitt navn til årets revy. For revy må det være.

– Årets revy heter «Fredag den 13.», på grunn av datoen for oppsetningen. Det blir, som alltid, masse moro og tull! Det er plass til omtrent 200 på hver forestilling, det pleier å bli fullt, sier Nøvik.

Lørdag fylles sentrum av ulike boder, i forbindelse med markedsdagen. I tillegg vil det foregå aktiviteter for både små og store, forteller Nøvik, som ser fram til «årets høydepunkt».

– Det er denne helga i året det er mest folk her. I fjor hadde vi et anslag på mellom 3–4 000 besøkende og vi håper at det blir noe av det samme i år. Dette er liksom årets helg i Skåbu!

Trofaste frivillige

Bandet Ni liv spiller til fest for andre året på rad.

– Vi «innvier» Skåbu fjellhotell litt med bandet lørdag. Det er rigga til utescene og vi håper jo det blir fullt hus.

Helga avsluttes med sommerkonsert i Bakkestugu med folkemusikerne Mari Midtli og Mads Erik Odde.

For å få på plass et slikt arrangement, kreves det mange hender.

– Tidligere var det komiteen som gjorde alt, men vi innså etter hvert at det ikke gikk. Vi er kjempeheldige som har med en god gjeng til dugnadsarbeid, 20–30 personer er i sving i forbindelse med arrangementet, sier Nøvik.

– Det er lett å engasjere folk her i bygda, noe vi er veldig glade for.

I helga arrangeres den 13. utgaven av Liv Lågå i Skåbu. Her er arrangørkomiteen foreviget i fjor.F.v.: Heidi Maurstad, Marit Kvålen, Tori V. Nøvik, Per Steinar Brendløkken, Ellen Rønshaugen og Geir Grosberg. Foto: Tone Sidsel Sanden/arkiv