I disse dager jobber Ringebu-jenta iherdig med å promotere sitt hjertebarn, sin aller første EP. Vestad, alias MaVe, har gitt ut flere singler tidligere, men for aller første gang slippes en plate med fem låter.

- Dette er på mange måter låter som introduserer meg som artist. EPen inneholder et spenn fra helt strippa pianoballade, til tung og mørk elektronika. Dette er låter jeg har skrevet i øyebikket, forteller Vestad til Dølen.

Innerst inne

Etter at hun fullførte skolegangen på LIPA (Liverpool Institute for performing Arts), flytta Vestad til Lillehammer. Foruten å jobbe deltid på Ringebu kulturskole, satser hun for fullt på musikken, med studio hjemme i leiligheten. Vestad har hatt konserter og vært supportband for navn som BigBang, Valkyrien Allstar og Frøder.

Som artist har hun blitt karakterisert som framoverlent og uredd av festivalsjef for Rondaståk, Ole Jakob Grauphaugen.

- Låtene mine handler om det å slippe seg løs fra det en bærer på. Bli ferdig med ting og gå videre. Det er den røde tråden. Tittelsporet "Overload" skrev jeg i frustrasjon over hvordan folk legger ut og viser fram sin "perfekte hverdag", der alt går på skinner. De gir uttrykk for å være verdens lykkeligste menneske, hver dag. Mens innerst inne, der hvor ingen kan se, sliter man kanskje med tunge ting, forteller hun.

Mye jobb

I anledning slippet av EPen, skal Vestad pendle mellom England og Norge der hun skal holde flere konserter. 30. mars skal hun opptre på Innlandsscenen, mens hun lokalt skal opptre på Rondaståk på Kvamsfjellet i juni.

- Det er travelt framover, smiler hun.

- Nå har jeg ingen ledige helger fram til mai. Jeg håper at folk vil like musikken min. Det ligger mye jobb bak, legger hun til.

Første sjansen til å høre MaVe live for lokalpublikummet, er lørdag kveld på Tromsvang, i forbindelse med TromsaLive på Fåvang under Vinterfesten.

EPen "Overload" inneholder fem låter med spenn fra ballade til tung elektronika.