Den folkemusikkbaserte musikken til Muffins ble godt mottatt av det unge publikummet.

- Folkemusikk er ikke bare for gamlinger, sier vokalist Astrid Garmo fra scenen.

Møttes på musikklinja

Tirsdag kveld fikk publikummet under Ungdoms-OL sin kulturfestival Sjoggfest, servert en konsert fylt med tradisjonsmusikk. Det falt tydeligvis i smak. - Jeg trodde aldri vi skulle få så god applaus for folkrock, smiler Astrid.

Folkrockgruppen Muffins fra Dovre, Vinstra, Lom og Verdal ble plukket ut som et av UKM-bidragene til å spille under Ungdoms-OL før jul. Bandet møttes på musikklinja på Vinstra, og har spilt sammen siden våren 2014.- Å stå på scenen under Sjoggfest er noe av det artigste vi har gjort noensinne, det var så god stemning og god respons fra publikum, forteller bandet.Muffins består av Astrid Garmo (18) fra Lom, Emiel Huijs (18) fra Lesja og Dovre, Sindre Dillan (19) fra Verdal og Sverre Spjotum (18) fra Vinstra.- Vi spiller musikk fra hele Vest-Europa og det er gøy å endelig få spille for et internasjonalt publikum og vise at folkrock også er for ungdommen, sier bandmedlemmene.

En fornøyd festivalsjef

Festivalsjefen for Sjoggfest, er svært fornøyd med å ha UKM-artistene som en del av kulturprogrammet til Lillehammer 2016.

– Ungdoms-OL er et arrangement for, av og med ungdom, og vi ønsker å gi dem muligheten til å blomstre og få en utfordring å bryne seg på. UKM forvalter et enormt system av unge talenter over hele landet, og de er nå en viktig del av vårt kulturprogram, sier Eirik Høyme Rogn.

Det er altså ikke bare sport som står i fokus under Ungdoms-OL på Lillehammer, mesterskapet har også sitt eget kulturprogram. Med over 200 arrangementer er Sjoggfest en av de største gratisfestivalene for ungdom Norge har sett. I tillegg til Muffins står også Highasakite med vinstragutten Øystein Skar på scenen på OL-festivalen.