Og størst vekst er det i Rondane, med nær 70 prosent flere gjester enn i fjor. I motsetning til i fjor, har det vært mye snø i Rondane.

- Det er lenge sida vi har hatt så flotte forhold på påskefjellet som i år. Med disse besøkstallene kan vi nok en gang slå fast at påske i høgfjellet er en tradisjon som lever i beste velgående, sier Nils Øveraas, generalsektretær i DNT.

Økning på Rondvassbu og Bjørnhollia

Totalt har det vært 13.500 overnattinger på DNTs betjente hytter gjennom påska. Hyttene i Rondane hadde 1743 overnattinger.

Utenom Rondane, har Sylan, Breheimen og Femundsmorka hatt en kraftig oppsving, på mellom 40 og i overkant av 50 prosent.

To hytter i Rondane er på oversikten over hytter med mest økning i overnatting. Rondvassbu har att 29 prosent økning, fra 847 i fjor, til 1070 i år. Mens på Bjørnhollia i Rondane har det nesten hver eneste dag vært over dobbelt så mange gjester som året før. De har att 113 prosent økning, fra 218 til 454 overnattinger.

- Vi er kjempeglade. Alt har gått på skinner; ingen skader og bare glade mennesker. Mange av gjestene våre sier at når det er skiføre, er Rondane det ultimate påskefjellet. Det er korte avstander mellom hyttene, lite værutsatt og ligger i ly for vinden, sier bestyrer Beate Øygarden.

Skisesongen ikke over

Hardangervidda er det desidert mest populære påskefjellet, med rundt 3000 overnattinger. Denne påska ble 49 personer med omgangssyke transportert ut fra hytter på Hardangervidda.

- Vi er selvfølgelig lei oss for at noen har blitt sjuke. Likevel er det godt å se at de aller fleste har holdt seg friske og har kunnet nyte fine dager på vidda, sier Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

Og sjøl om påskedagene nå er over, betyr ikke det at det er slutt på skisesongen.

- Vårskiturer er det aller beste fjellet har å by på! Det er fortsatt gode forhold i de fleste høyfjellsområdene, og flere betjente DNT-hytter holder åpent noen uker til. Vi oppfordrer alle som er glade i i lange, lyse dager til å ta seg en tur til fjells, sier Nils Øveraas.

Området med flest overnattinger:

Hardangervidda: 2927

Jotunheimen: 2457

Skarvheimen: 2074

Ryfylkeheiene: 2045

Rondane: 1743

Områder med mest økning:

Rondane: 67 prosent

Femundsmorka: 54 prosent

Sylan: 42 prosent

Breheimen: 39 prosent

Trollheimen: 5 prosent