Vi er godt inne i påskeuka, og allerede har mange tatt ferie, og også funnet fram til sitt ferieparadis. For mange er dette nettopp alle de fine høgfjellshotellene vi har i Midtdalen.

Flere slengere

Og næringa forteller om nesten fullbooka hotell i år. Påska har starta bra, og bedre blir det, når helligdagene setter inn.

- Første halvdel har vi ca. 45-55 personer på gjestelista, mens siste halvdel er vi oppe i 85-100 personer, sier Grethe Gillebo ved Dalseter Høyfjellshotell i Espedalen. Og flere slengere kommer til fortsatt forteller hun.

- Vinteren så langt har vært veldig bra, med godt besøk spesielt fra Danmark og Storbritania. Vi har merket noe nedgang på det norske markedet, og vi tror dette skyldes at flere nå har egne hytter, sier Gillebo.

Berit og Arthur Bredeli på Ruten Fjellstue har flere nye gjester denne påska. Foto: Tone Sidsel Sanden/Arkiv

Langrennsentusiaster

Dalseter har mye samarbeid med nabo Ruten Fjellstue i påska. De er også godt fornøyd med bookinga i år.

- Vi har en del faste gjester, men i år er det også mange nye. Det er gledelig! Ca. 80 prosent er norske, mens 20 prosent er danske, forteller Berit Bredli på Ruten.

På Hotel Rondablikk og Tinetunet på Kvamsfjellet ser de at langrennsentusiastene, både fra inn- og utland finner vegen til løypenettet.

- De fleste gjestene bor mer enn to dager i snitt. Det er ivrige langrennsløpere i alle aldre, der den eldste vi har boende denne uken er 94 år, og som er ute på skitur hver eneste dag, sier direktør Hilde Sønsteli.

På Rondablikk ser også påska bra ut, der gjestene er hovedsaklig familier.

- Påska i år kan nok bli en av de bedre de siste årene, forteller Line B. Tvete ved Venabu fjellhotell og hytter. Vintersesongen har vært bra, på nivå som i 2016, der fjoråret var en opptur fra året før.

Trygve Grov på Wadahl Høgfjellshotell varsler om nesten fullt hotell i påska. Foto: Ole Magnus Røen

Rekord i år

På Wadahl Høgfjellshotell går de også påska positivt i møte. Direktør Trygve Grov håper på ca. 1400 gjestedøgn siste halvdel av ferien.

- Vi har mest nordmenn, men også litt fra Sverige, Danmark og Tyskland. Vinteren generelt er akkurat som forventa. Litt dårlig januar, men resten av er veldig bra, slik det også ser ut vdere inn i året, sier Grov.

- Vi har så og si fullt i slutten av påskeuka. Vi har en del engelskmenn, men mest nordmenn i år, sier Tvete.

Rekord ser det også ut til at det kan bli på Spidsbergseter resort Rondane i år, skal vi tro hotellsjef Elise Marie Løkken.

- Vi hadde en rekordvinter i fjor, men en enda større økning i år, så langt. Satsing på turoperatører og firmasamlinger utgjør den største økningen, sier hun. I påska har også hotellet fullt belegg.

- Vi har mange stamgjester som kommer hvert år i påska, som gjerne kommer med både besteforeldre, foreldre og barn. Vi har barnefamilier, men også vennegjenger, forteller Løkken.

Påska har så langt bydt på strålende vær. Bilde er fra Venabygdsfjellet tirsdag. Foto: Linda Nyeng

Strålende skiføre

I Kvitfjell hadde de stor suksess med vellykka verdenscup tidligere i måneden. Men vinteren sett under ett har også gitt rekorder.

- Vi har hatt rekordgod forsesong og rekordjul. Resten av vinteren har også gitt god økning i heiskortsalg, sier markedsansvarlig i Kvitfjell, Vibeke Fürst Holtmann.

Påska er også godt booka i Kvitfjell, både på hotell og i hytter. Nordmenn og svensker finner vegen dit.

- Skiføret er jo fortsatt strålende, og det er meldt strålende vær hele påska. Det gjør at vi har store forventninger til påskedagene, sier Holtmann.

Bildet er fra innafor Venabu, mot Svartfjell. Foto: Ane Merete Sjåstad/Arkiv