For i etterkant av at hendelsen med bilkjøringa ble kjent, ble Dølen kontakta av flere fordi de reagerte på hvordan Egge svarte for seg.

Se video av bilkjøringa lenger ned i saken.

– Vi er flere som reagerer på at Egge fraskriver seg så tydelig ansvar som arrangør. Rett etter at premieutdelinga for Døl og Dur var over, sier Egge sjøl over høytaleranlegget at han oppfordrer til blårøyk og kjøring, for de som vil det, for de som vil vise litt muskler, forteller en av dem til lokalavisa.

- Aldri gjort

Vedkommende ønsker av ulike årsaker ikke å stå fram offentlig med navn.

– Her var det mange ungdommer med spreke biler tilstede. Alle har ansvar for egen kjøring, og hver og en som var med tok sjøl avgjørelsen, det er ingen unskyldning, men jeg synes Egge går på ei blemme. Han kan ikke regne med noe annet, når han oppfordrer til det. Det var litt spesielt det som ble sagt, og det var mange som hørte på, sier en av dem Dølen prater med.

Jan Petter Egge, leder for AMCARHD Fron, som arrangerer Døl og Dur, tar avstand fra at han har oppfordra til grisekjøring. Foto: Tor Larsen

Egge kjenner seg ikke igjen i dette.

– Nei, dette er ren og skjær oppspinn. Det stemmer ikke at vi oppfordrer til slik kjøring. Vel hjem att og kjør pent, sa jeg. Og så sa jeg kanskje litt flåsete at vi liker å høre litt motor, sier han.

– Det er vel ikke til å stikke under stol at vi som er i denne bransjen liker store motorer, men å oppfordre til slik kjøring, det har vi aldri gjort, legger han til.

Hadde reist

Egge synes det både er trist og harmelig at hendelsen forbindes med Døl og Dur.

– Jeg hadde reist igjen, og de andre i klubben hadde reist. Jeg var på butikken, og hørte kun lydene fra bilene, forteller Egge.

Han poengterer at de har arrangert Døl og Dur i mange år, uten at bilkjøring har vært noe problem.

– Det er harmelig for alle parter, dette, at det er en person som gjør noe dumt. Det er forskjell på å lage litt godlyd når en kjører fra arrangementet, til å råkjøre att og fram. Vi håper at folk forstår hvor dumt dette var, avslutter Egge.