Og grunnen til det er enkel og grei - denne bilen har vunnet Country Car Meet hele sju ganger før i sin klasse.

- Utstillingen vil jeg være med på, men i år bestemte jeg meg for at bilen ikke skulle vær med i premievurderingen, sier Kjetil Hole fra Øyer som eier det gule vidunderet av et kjøretøy.

Chevrolet Corvette 1986 modell

Og det er ikke en hvilken som helst bil det er snakk om. Det er en Chevrolet Corvette 1986 modell, av den typen som blir brukt som ledebil under store billøp  i USA som Indianapolis 500. Bilen ble importert til Norge i 1991, og Kjell Holen har stått som eier siden 2009.

- Denne bilen har vært heldig med sine tidligere eiere, og jeg tar ekstemt godt vare på den også. Den er helt strøken og helt original. Jeg bruker den kun til og fra utstillinger og på småturerer når det er garantert solskinn og sommervær hele dagen. Bilen er såpass spesiell at den ble invitert til å ha egen stand under Oslo Motor Show, forteller Kjetil om bilen som kun har gått 60 tusen kilometer. Men prisen, den vil han ikke fastsette.

- For slik en bil er det bare å konstatere at det er en høy prisklasse, sier Holen.

Litt færre kjøretøy

Med rundt 80 utstilte kjøretøy, så er det en del færre enn ved tidligere Amcar-treff under countryfestivalen på Vinstra.

- Vi skulle gjerne hatt 20 kjøretøy til under utstillingen. Særlig er det manko på trucker og Amcar som er yngre enn 30 år. Vi får komme med innspill til hvoran arrangør legger opp markedsføringen og vurdere premieringsklassene til neste års treff, men som teknisk arrangør, er vi godt fornøyd med gjennomføring og publikumsoppmøte, sier Willy  Heimstad i Gudbrandsdal Motorvognklubb. I år ble det premiert i tre klasser: AmCars eldre enn 1988, Amcars nyere enn 1988 og Amerikansk MC og truck, samt damenes favoritt og gavekort på kr fem tusen blant deltakerne.

Motorbladet "Cruiser Magazin", med redakjsonsbase på Fåvang,var på plass.
Torstein Risdal fra Skåbu ble premiert for sin Corvette cab 2001 modell.
Svein Elvestad fra Fåvang ble premiert med sin Corvette.