Det var klokka 15.40 lørdag ettermiddag Operasjonssentralen Innlandet fikk tips fra publikum som var i området da vilmannsjøringa fant sted. Dette skal ha skjedd mellom de to rundkjøringene i Lomoen på Vinstra.

Meldinga gikk ut på at en bil holdt uforsvarlig høg fart, og kom sidelengs mot folkemengdene. Det var bare flaks at det ikke skjedde ei ulykke, var rapporten som politiet mottok.

- Vi har denne saken på bordet, og skal gjøre undersøkelser, bekrefter politibetjent Svein Morten Laingen til Dølen.

- Kunne gått ille

Han forteller at de har gode tips i saken, og skal jobbe med å finne ut hvem som sto bak kjøringa.

- Vi har fått meldinger om at det ble kjørt fort, og ikke hensiktsmessig etter forholda. Det var mye folk i området, og det ble meldt om at dette kunne gått ille. Vi skal nøste litt i det, og finne ut hvem dette er, sier Laingen.

Og det lokale politiet har god tro på at de skal klare nettopp det, sjøl om det ikke ble rykka direkte ut da meldinga kom. Det var operasjonssentralen som tok denne avgjørelsen.

- Vi har allerede prata med folk, og vi skal prate med flere. Vi vil gjerne komme i kontakt med folk som kan ha sett hendelsen og eventuelt om de har bilder eller film fra det som skjedde, sier Laingen.

Må ta en risikovurdering

Politiet kommer nå til å gå i dialog med arrangøren av Døl og Dur, for å se på om de bør være mer tilstede på framtidige arrangement.

- Det er mye folk og mange biler ute. Vi har ikke gjort noen ekstra tiltak tidligere, men når vi ser at det nå er noen som ikke klarer å følge reglene, må vi ta en gjennomgang og gjøre en risikovurdering. Vi har også fått tilbakemeldinger på at det var mye burning og bremsing i forbindelse med arrangementet. Nå er det slik at det er ikke fritt fram. Det er ikke lov til å drive slik kjøring, presiserer Laingen.

- Fryktelig harmelig

Arrangøren for Døl og Dur, AMCARHD Fron, ved leder Jan Petter Egge, har også fått med seg hendelsen, sjøl om det skjedde i etterkant av sjølve utstillinga på Peer Gynt kjøpesenter.

- Dette er fryktelig harmelig for oss, sier han.

- Vi har arrangert dette i mange år, uten at det har vært noe form for tull, så skal det komme en og drive slik idiotkjøring. Det er slik vi overhodet ikke ønsker, sier Egge.

210 biler var med på utstillinga lørdag.

- Sjøl om denne hendelsen ikke har noe med oss å gjøre, egentlig, er det en skramme for arrangementet likevel. Det ødelegger fryktelig mye for oss. Vi i klubben tar full avstand fra dette, sier han.

Vil ha politiet tilstede

Egge forteller at det var en bilist som ble prata til i løpet av dagen, og bedt om å roe kjøringa.

- Han roa seg, men ikke alle gjorde det, tydeligvis. Til neste år må vi presisere at de som er ute denne dagen må kjøre som folk, sier Egge, som blir kraftig provosert over at det i det hele tatt skal være nødvendig.

- Ja, jeg blir det. Dette er en offentlig veg, der vanlige trafikkregler gjelder, uavhengig om det er et biltreff denne dagen, mener han.

- Politiet sier de vil gå i dialog med dere til neste år. Er det nødvendig?

- Ja, vi vil også gjerne ha politiet tilstede. Sjøl om vi aldri har hatt noe form for tull tidligere, må vi gjøre noe til neste år, sier Egge.

Tips i saken kan meldes til politiet på telefonnummer: 61 05 32 10