Stig Odenrud har sida april 2015 vært stedfortedende nyhetsredaktør i Eikerbladet, og nyhetsjournalist og nettansvarlig for både Bygdeposten og Eikerbladet. Odenrud har jobbet mange år i Drammens Tidende.

Han var også styrelder i Dølen fra avisa ble etablert i 1997, samt både daglig leder og redaktør i ca. 2,5 år.

Eikerbladet har kontor i Mjøndalen og dekker Øvre og Nedre Eiker. Nedre Eiker kommune går inn i Drammen kommune om et par år.

– Jeg gleder meg til å ta fatt. Det blir spennende, men også meget krevende, sier Odenrud til Bygdeposten.

Bedt om å ta jobben

Odenrud beskriver seg sjøl som bruktimport til Buskerud og Eiker. Han er ekte gudbrandsdøl, og leverte sine første linjer til avisa Gudbrandsdølen allerede som 13-åring.

Nå er framtida digital, mener Odenrud.

- Enten vi liker det eller ei, sier han.

- Men det gir også mange nye muligheter. Sammenlignet med andre relevante aviser, har Eikerbladet en vei å gå, sier den nye redaktøren.

Eikerbladet består tilsammen av to hele årsverk, samt nesten et helt årsverk til frilansere.

I følge Odenrud ble han bedt av Amedia, som er eier av både Bygdeposten og Eikerbladet, om å ta jobben som daglig leder og redaktør.

- Eikerbladet har hatt røde tall de siste årene, og det må vi få gjort noe med. Annonseomsetningen i papiraviser i Norge har falt med 15-20 prosent hvert år de siste årene. Målet er at mer av disse pengene blir lagt igjen lokalt, og ikke hos Facebook og Google, som "alle" tror er gratis, sier Odenrud, og fortsetter:

- Samtidig har avisen et stort digitalt potensial som må hentes ut. Dessuten må jeg vel begynne å heie på Mjøndalen og sette meg mer inn i bandy, sier han til Dølen.

Odenrud tar til i jobben allerede 1. januar.