Det er nærmere fem år sida første løypa ble ferdigstilt på Pallane, eller Vinstra Motorsportarena. Til sammen tre ulike baner består arenaen av i dag.

Nå er det aller største byggetrinnet i gang. Onsdag inviterte motorklubben til befaring, med både ordfører Rune Støstad og fylkesordfører Even Aleksander Hagen tilstede.

- Vi får Norges mest komplette motorsportarena. En entreprenør kom med et godt anbud til oss, dermed kunne vi komme i gang, med mål om å være ferdig i juni 2018, sier Trond Stang Skurdal i motorklubben.

Brenner for det

Da er også planen å få de store nasjonale konkurransene til arenaen.

- Vi skal arrangere nasjonal finale i bilcross, men det blir ikke i år, og ikke neste år heller - men når vi er klare, smiler Skurdal, og skuer utover området på til sammen 265 mål.

Entreprenøren er Egil Rolstad. Han har allerede 11 maskiner i sving på området, og den første sprengladningen går av denne uka.

- Hele familien er i miljøet, derfor brenner jeg litt for dette her. Det blir en familiesak, sier Rolstad.

- Klype seg i armen

Også fylkesordføreren lot seg imponere over anlegget.

- Er det noen som tør å tenke visjonært, kan en få til det mest utrolige. Vi i fylket ser verdien i dette, og derfor har vi også valgt å gi støtte. Så får vi se framover hva vi kan bidra med videre, sier Hagen.

Oppland fylkeskommune har hittil bidratt med 2,5 millioner kroner.

- Det er fantastisk å se dette realisert, sier ordfører Rune Støstad.

- Det er nesten så en må klype seg i armen. Det har vært en lang prosess hit, men så blir det også veldig bra, legger han til.

På det nye området skal det bygges bane for dragrace, for bilcross og rallycross.

En fornøyd gjeng på befaring onsdag. F.v: organisasjonssjef i Oppland idrettskrets, Tore Stubrud, Trond S. Skurdal, ordfører Rune Støstad, fylkesordfører Even Aleksander Hagen og Lars Nyhus. Foto: Tone Sidsel Sanden