I fjor cruiset de gjennom 4. divisjon, vant med ti poengs forsprang til lag nummer to, scoret 72 mål, og imponerte med underholdende fotball. Trener for Fron, Jan Petter Eide, er en realistisk optimist foran seriestarten mot Kongsvinger 2 i Kåja søndag.

– Vi hadde en fenomenal sesong i fjor. Men vi er realistiske og innser at det er stor forskjell på 3. og 4. divisjon.

Mista fem, fikk sju

Han forteller om et ungt lag, der mange er opptatt med både studier og arbeid. Dette medfører at de har satt et ambisjonsnivå og en målsetting om å holde divisjonen i år og kanskje bli blant de seks - åtte beste.

– Dette er en målsetting som vi i fellesskap satte i februar. Så får vi se når vi gjør opp status utpå høsten, sier Eide.

– Hvordan er spillerstallen i forhold til i fjor?

– Vi har mistet fem spillere, men fått sju nye som har kommet opp fra egne rekker. Flesteparten bor i bygda, per nå har vi to pendlere på laget.

Jan Petter Eide har lang fartstid som trener for dette laget. Faktisk har han fulgt noen av jentene i 13 sesonger, fra de begynte som seks-åringer. Av de ni som startet med fotball i 2005, er tre fortsatt med.

Med seg som hjelpetrener har han Karina Rundtom, som også er keeper på laget. De to kan fortelle om en god treningsvinter i det fine anlegget nede i Kåja.

– Treningsoppmøtet har vært bra og innsatsen er det ingen ting å si på, sier Eide.

Et gjennomsnitt fra nyttår og fram til nå på tolv spillere på treninger er han fornøyd med.

– Angående innsatsen til disse jentene så har vi vært godt vant i mange år. Det har alltid vært en indre driv i gruppa, som vi ser smitter over på de nye. Alle skal berømmes for skikkelig innsats når de er på trening. Disse spillerne er virkelig motiverte og målrettet i det de driver med, sier Eide.

Treningssamling

Laget har hatt fire treningskamper mot andre 3. divisjonslag, noe som har gitt to seire og to knepne tap. Trener Eide mener laget er på omtrent samme nivå som i fjor.

– Strukturmessig er laget antagelig på samme nivå, men individuelt er det flere som har løftet seg mange hakk, forteller han.

For to uker siden reiste laget til Kaupanger på treningssamling, en tur organisert av lagleder Gunn K. Lien. Gunn ordner ifølge Eide «alt», og er en uvurderlig person i støtteapparatet. Og turen til Sogndal var en suksess, både treningsmessig og ikke minst sosialt, forteller Eide.

– Vi hadde planlagt en tur til Molde. Men så fikk vi høre at jentene på aldersbestemte lag i klubben skulle til Kaupanger på turnering, og vi ble enige om at det måtte være en god ide å kjøre felles tur.

Vant begge kampene

Eide håper at turen bygger lagfølelse og samhørighet mellom jentene på tvers av alderskull. Hans lag spilte også to treningskamper, og vant begge.

– Vi spilte mot Sogndal som vi slo 2-1, og Kaupanger, da vant vi 6-2. Disse lagene ble nummer en og to i 3. divisjon Sogn og Fjordane i fjor.

– Hva sitter dere igjen med etter denne turen?

– Om mulig så fikk vi sydd sammen laget enda mer på det sosiale plan. Vi fikk også trent mye på organisering av laget og arbeidet spesielt med struktur og formasjon, avslutter treneren.

Trenerne Jan Petter Eide og Karina Rundtom er spente foran sesongen. Foto: Ole Magnus Røen
Talent: Laget har flere unge og lovende spillere. Denne gjenger er alle født i 2002.