Under lørdagens konsert under countryfestivalen donerte countryrockbandet Too Far Gone bort en Morgan-elgitar. Dette gjorde de i forbindelse med bandet sitt 25-årsjubileum.

- Vi har allerede gitt bort flere elgitarer under denne jubileumsturneen, og flere skal det bli. At vi fikk inn såpass som 20 forslag å velge ifra på Vinstra, er det dobbelte av hva vi har fått inn tidligere. Så responsen var kjempebra, sier bandets manager, Per Evjen.

Musikklinja ble valgt

Gitaren skulle gis som en kjærkommen og nødvendig gave til en enkeltperson, lag- og organisasjon eller en institusjon. Bandet valgte å gi elgitaren til musikklinja ved Vinstra Vidaregåande skule (VVS) - de har nemlig manko på elgitarer!

- Ved å gi denne gaven til musikklinja ved VVS, så bidrar vi til at flere får bruke gitaren og forhåpentligvis lærer flere å spille gitar og bli musikere, sier bandets gitarist, Buan Øien.

Han klargjorde den splitter nye Morgan-gitaren og brukte den under konserten. Ved overleveringen kom tidligere elev ved musikklinja, Andreas Vangen Andersen, fram på scena og kvitterte med å jamme sammen med bandet foran et fullsatt Kåja Amfi. Andreas studerer nå gitarspill ved Musikkhøyskolen i Oslo.

Storfornøyd Moshagen

Avdelingsleder ved musikklinja og kulturprisvinner i Nord-Fron kommune, Vegard Moshagen, var også på plass ved utdelingen - naturlig nok storfornøyd.

- Det er stor stas at musikklinja ble valgt til å få elgitaren. Jeg gleder meg til å dele både gitaren og historien rundt med elevene som kommer til høsten. Og den måten vår tidligere elev kvitterte ut gitaren på fra scenen, var rå. Vi fikk virkelig bevist at gitaren funker som bare det. En stor takk til Too Far Gone for gaven, sier Moshagen.

Bandet Too Far Gone med Andreas Vangen Andersen, og til venstre på scena, Vegard Moshagen.