På grunn av det økende behovet for beredskapsorganisasjoner, ønsker Norsk Folkehjelp å etablere seg i Midtdalen.

– Norsk Folkehjelp har lokallag rundt omkring i hele Norge, og vi ser nå behov for å øke tilstedeværelsen av den frivillige beredskapen i Sør- og Midt-Gudbrandsdalen, sier Nårstad.

I morgen, tirsdag kveld, holder de informasjonsmøte på Innovasjonssenteret i Ringebu.

Kontaktes når noe skjer

Målet til Norsk Folkehjelp er å bistå lokale krefter i opprettelsen av et lokallag, og å gi et enda bedre tilbud til de som trenger hjelp fra redningstjenesten, eller en beredskapsorganisasjon.

– Med flere ressurser som er deltar på et søk- og redningsoppdrag kan man sikre tidligere og bedre hjelp en som er savnet. Norsk Folkehjelp skal spille på lag med andre organisasjoner og samarbeide om enda bedre lokal beredskap, sier Nårstad, og legger til:

Behovet for beredskapsorganisasjoner er økende i takt med endringer i klima og kriser som treffer lokalt. Derfor trenger vi nå flere frivillige.

Som frivillig i redningstjenesten får en kurs innen førstehjelp, søk, redning og samband. Når disse er fullført vil en bli godkjent mannskap og vil bli kontakta når noe skjer, som en del av den lokale frivillige beredskapen.

– I tillegg til beredskap driver Norsk Folkehjelp sine lag mye med trening og øving for å bli enda bedre. Noen lag velger å spesialisere seg på noen aktiviteter, for eksempel fjellredning, elv og vann, bratt og glatt, eller andre ting som passer med lokalmiljøets utfordringer, forteller Nårstad.

Han håper mange vil møte opp på informasjonsmøtet tirsdag kveld.

– Om noen tenker at dette kan passe for dem, så håper jeg de møter opp. Vi ønsker oss mange nye frivillige i området for å kunne starte opp et lag, sier han.