Sykkel-VM i Bergen har blitt til en folkefest av dimensjoner. I dag, fredag, går landevegsrittet i U23-klassen av stabelen, og på et seksmannsstort norsk lag, finner vi Fossum Tiller, norsk mester av året på distansen.

– Jeg tror formen skal være bra. Nå blir det viktig å ta det med ro, og ikke ende opp med noe sjukdom, sier Tiller til Dølen.

Bra oppladning

21-åringen har akkurat kommet hjem etter å ha sykla to løp i Tour de L'Avenir, der han tok med seg en femteplass i siste løpet.

– Jeg har hatt en bra oppladning, sjøl om det tok litt tid å lege noen skrubbsår etter veltene i Em. Jeg tror den harde løypa i VM skal passe meg bra. Den er på hele 191 kilometer, og det er langt i U23-klassen, sier Tiller. Hvilken rolle han skal ha på det sterke norske laget, vet han ikke ennå.

– Vi har den beste spurteren i feltet i Kristoffer Halvorsen. Men vi ser litt undervegs hvordan rittet utarter seg. Jeg tipper det ikke blir en massespurt, men flere puljer som går løs, etter som vi kjører runde på runde. Da gjelder det å være offensiv og i front, sier han.

Kristoffer Halvorsen er forøvrig regjerende verdensmester.

Håper å ha dagen

I VM er det medalje som gjelder. Men Tiller er også opptatt av å kjøre inn til et godt resultat. Han er en offensiv rytter, som gjerne liker å ta styringa.

– Sida det norske laget er såpass sterkt, vil nok de andre følge ekstra godt med på hva vi foretar oss. Planen er å være på forskudd hele vegen, og går ikke plan a, går vi for plan b, forteller Tiller, som gleder seg spesielt til å kjøre mesterskap på norsk jord.

– Det blir kult, det. Det kommer masse familie og venner over til Bergen for å se på, så det blir spesielt, smiler han.

– Hva vil du være fornøyd med av resultat?

– Jeg håper å få en offensiv rolle på laget, og jeg håper å ha dagen. Jeg tror på at det er mulig å ta medalje. Men det er mye som skal klaffe. Lysta til å gjøre det så bra som mulig, er stor, slår Tiller fast.

Fossum Tiller mener han er i bra form til VM. I motbakkene i alpene har han krefter til en dab. Foto: Privat