Den nye selskapet, Kompani Kvam, er et utskudd fra it-selskapene Abaris Consulting i Kvam og Rubic på Hamar.

- Starten på det hele var IT-selskapet Rauma, som nå fra 1. februar blir til Kompani Kvam, forteller daglig leder ved Abaris, Lars Tungen.

Prioriterer lærlinger

Rauma Support var, som navnet tilsier, etablert med kontorer i Rauma kommune, men flytter nå inn i kontorene til Abarais Consulting i Kvam.

De nyansatte rekruttene i Kompani Kvam, er it-interessert ungdom fra nærmiljøet.

- Vi har ansatt to lærlinger. En som tar lærlingetiden etter IKT-utdanning på Otta, og en fra rett oppi vegen her som er sjøllært innen IT. Det er utrolig mange som sitter på gutterommet og tilegner seg gode IT-kunnskaper. De ansatte i selskapet vil i stor grad være ungdom med datautdanning eller sjøllærte, som har relevante kunnskaper vi kan dra nytte av. Vi vil prioritere de som ønsker seg lærlingeplass og skal sørge for at de følger de nødvendige læreplanene fram til fagprøve. I Kompani Kvam skal de på militært vis stige i gradene fra rekrutter til gode offiserer, sier Tungen, som helt bevisst bruker den militære sjargongen i sitt nye firma.

- Ambisjonene må stå i stil med navnet. Alle nye jobber ser vi på som spesialoppdrag, og våre rekrutter skal på flere øvelser før de er klare for den store «datakrigen om et par år», påpeker «datageneral» Tungen.

Topp motiverte

Kompani Kvam skal i starten hjelpe bedrifter med å holde websider og sosiale medier oppdatert og sørge for at informasjonen som står der er riktig. Med tid og stunder er det håp om at Kompani Kvam skal bli en stor og solid aktør innen support og framtidsretta IT-løsninger på alle digitale flater.

De to nyansatte rekruttene, er i alle fall topp motivert.

- Jeg har søkt arbeid flere steder over hele landet, men det var ingenting å få. Så da tok jeg med meg datakunnskapen fra gutterommet og gikk ned hit og spurte om de hadde bruk for meg. Og jommen ble det ikke gangavstand til jobben. Jeg er topp motivert for å komme i gang for fullt og sulten på mer kunnskap, sier Daniel Strandheim, som har fått Stian Enget som kollega.

Stian bor i sykkelavstand fra Abaris-kontorene, og er nyutdannet inne data fra den videregående skolen på Otta.

- Jeg vet hva jeg går til og det skal bli godt å komme i gang med praksisen gjennom lærlingperioden. At vi blir de første ansatte i et nytt selskap, og attpåtil i hjembygda, er ekstra motiverende. Vi får ikke bare være lære mer om it, men også delta i å bygge opp et selskap – dette blir spennende, sier datarekrutt Enget til Dølen.