Der ble han nemlig tildelt den gjeve, og høythengende, prisen for Årets Lokalavisfoto.

– Dette var veldig overraskende! Jeg kikka på fotoveggen i går og det er jo fryktelig mange her som tar veldig bra bilder, så det er en ære å få denne prisen. Veldig artig - takk!, sa en ydmyk Sjåstad Nyeng til publikum fra scena i Tromsø.

Emil Sjåstad Nyeng mottar prisen for Årets Lokalavisfoto under LLA-konferansen i Tromsø lørdag kveld. Foto: Isak Egge Brønseth/Medier24

– Innholdsrikt og godt komponert

I juryens begrunnelse kommer det fram at spesielt bildene av enken Ruth Molvik (92), som står i kjelleren og vasker klær for hånd for å spare strøm, vekker sterke følelser.

Dette bildet vekket spesielt sterke følelser hos juryen. Foto: Emil Sjåstad Nyeng

Les saken om Ruth og se hele bildeserien her:

– Bildeserien med den 92 år gamle enken Ruth Molvik som sparer på strømmen, er en gripende og fortsatt aktuell historie. Med flere gode bilder fra Molviks hjem får fotojournalist Emil Sjåstad Nyeng i Dølen fram mange sterke følelser hos juryen og leserne. Særlig har juryen veldig stor sans for oppslagsbildet fra vaskekjelleren, det er både innholdsrikt og godt komponert. Emil Sjåstad Nyeng og lokalavisa Dølen fortjener LLAs pris Årets Lokalavisfoto, skriver juryen bestående av Rune Stolz Bertinussen (fotograf for NTB/Scanpix), Torgrim rath Olsen (pressefotograf i Nordlys), Yngve Olsen (fotograf), i sin begrunnelse.

Vinneren selv er like ydmyk dagen etter prisutdelinga.

– Det var mange bra bilder som var med i konkurransen i år. At jeg skulle stikke av med prisen til slutt var overraskende, men veldig moro!

– Det er tross alt fagfolk som bedømmer bildene, så det er artig at de vurderte bildet mitt som det beste. Jeg tror det har mye med historiefortellingen i bildene av Ruth, sier Sjåstad Nyeng.

Fanger øyeblikk

Redaktør Tone Sidsel Sanden skryter hemningsløst av sin dyktige kollega og mener seieren var meget fortjent.

– Emil er en så dyktig fotograf, som evner til å fange de gode øyeblikka gjennom kameralinsa. Vi er heldige som har han. I likhet med juryen mener også jeg at bildeserien av Ruth som står i vaskekjelleren er fantastisk, sier hun.

Sanden skyter inn at i tillegg til at Sjåstad Nyeng stakk av med den gjeve fotoprisen, var det flere i Dølen-redaksjonen som var med å kjempet i finalen om Årets Lokalavisfoto.

– Det er stor stas for ei lita lokalavis som Dølen å få med hele fire bidrag, av totalt ti i finalen. Vi jobber målretta for å ha gode bilder og da er det godt å se at dette blir lagt merke til, sier hun.

De andre bildene som var med helt til finalerunden var:

Foto: Wenche Margrethe Kulmo

Wenche Margrethe Kulmo sitt bilde av Hanne Øiom

Les hele saken her:

Foto: Ane Vaet

Ane Vaet sitt bilde av Thea Elise Dahl.

Les hele saken her:

Emil Sjåstad Nyeng og Ane Vaet sin bildeserie av Asborg Therese Lorentzen.

Les hele saken her:

Hederlig omtale

I selve finalen var det Vidar Herre fra avisa Hordaland som ble første og andre «runner up», bak Sjåstad Nyeng.

Herre hadde fotografert dødsing fra stupebrett og en fisker ifølge Medier24.