I 2014 starta Ellen opp firmaet Bra fokus, og i 2015 tok hun i mot sine første yoga-elever. Fram til i dag, har sørfronsdama reist rundt og holdt kurs, men fra i høst er hun klar for å slå rot på Listadhaugen på Sør-Fron.

– Dette gleder jeg meg til, smiler hun, der hun er i full gang med å male veggene, som er fulle med grafitti; sporene etter ungdomsklubben som holdt hus her tidligere.

– Jeg har egentlig lenge vært på leit etter et sted å være, og har spurt kommunen etter lokaler å leie. En dag jeg reiste forbi Listadhaugen, fikk jeg plutselig en idé om at dette bygget ville passe godt, forteller hun videre.

Med seg som malehjelp har hun sønnen Borger, mens mannen, som er snekker, også må trå hjelpende til med oppussinga, etter hvert.

Malere: Ellen har med seg sønnen Borger som god malehjelp. Foto: Tone Sidsel Sanden

Med bilen full

Ellen har leid hele andre etasje. Der skal hun ha store, luftige lokaler for klassene, samt at hun også skal ta i mot kunder for massasje. Hun vil også få muligheten til å holde kurs og samlinger i det tidligere kjøkkenet.

– Det skal også bli godt å få et eget rom til å lagre utstyret. Nå kjører jeg rundt med bilen full av matter og baller og det som trengs til timene, sier Clausen, som holder kurs både på Sør-Fron, Ringebu og på Lillehammer.

Bygd opp eget firma

Nå blir det slutt på å være omreisende yoga-instruktør.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger på at jeg flytter hit. To som har gått på kurs hos meg i alle år, var med meg hit for å ta en kvalitetssjekk. De syntes det så veldig bra ut, sier Clausen, som har brukt disse årene på å bygge opp sitt eget firma.

– Det første året hadde jeg fire stykker på kurs, og jeg tenkte mange ganger at dette kanskje ikke var så lett å få til. Men året etter kom det 14. De som var med på kursa var flinke til å fortelle det videre til andre, forklarer hun.

På Listadhaugen regner Clausen med å ha fem kurs til sammen. På dagtid ønsker hun å få i gang et kurs i stol-yoga, noe som vil passe de som kan slite med for eksempel MS og fibromyalgi godt.

– Åpninga har jeg bestemt skal være 2. september. Da skal hele andre etasje være klar, sier hun.