I forbindelse med at Norges Musikkorps Forbund i år feirer 100 år, inviterer Cirkus Arnardo lokale skolekorps til forestilling, og onsdag er det Harpefoss skulemusikk som opptrer i sirkusmanesjen i Vinstra, på den gamle fotballbanen til Vestsida, ved Peer Gynt kjøpesenter.

- Vi mener jo at både skolekorpsene og vi er ”fargeklatter” som skaper glede der vi er. Derfor er det en flott anledning for oss å kunne invitere lokale skolekorps på de stedene der vi får det til, sier Are Arnardo.

Der det er skolekorps, og praktisk mulig, kommer skolekorpsene og spiller litt, før de marsjerer inn i manesjen.

- Helt siden min bestefar, Arne Arnardo etablerte Cirkus Arnardo i 1949 har vi hatt et nært forhold til korpsene. Det er et forhold vi gjerne vil videreføre, sier barnebarnet til cirkuskongen Arnardo i en pressemelding.

Leiar i Harpefoss skulemusikk, Liv Grete Sikle, bekrefter til Dølen at skolekorpset fikk forespørsel forrige torsdag, om å opptre i forbindelse med sirkusbesøket.

- Sirkuset hadde lyst til å ha med et lokalt korps i forbindelse med musikkorpsjubileet i år, forteller hun.

Harpefoss skulemusikk har tretti medlemmer, ti aspiranter og åtte nybegynnere. Onsdag er ikke vanligvis korpsdag, så mange kan være opptatt med andre ting, men spilling blir det.

- Skulemusikken skal spille før siskuset starter, og så får spille en marsj mens vi går inn i manesjen og ut igjen, sier Sikle.

Etterpå får barna i korpset sette seg ned og se forestillingen som gjester av sirkuset.