Wolfgang Presinger stråler om kapp med messingen i bilene som er linet opp foran fjellhotellet i Skåbu. Vi forstår at dette med lite trafikk er viktig når vi får en nærmere innføring om kjøretøyene til denne gjengen fra Tyskland.

Unike veteranbiler

Det er nemlig veteranvogner fra århundreskiftet 1800-1900 som gjelder. For guttene i ”Allgemeiner Scnauferl Club” fra Tyskland leker ikke veteranbilklubb! De har hver sin helt unike utgave av veteranbil i brass, eller messing som brukes om disse bilene i Norge. Den eldste er en ”De Dion Bouton” fra 1903 med 8 hestekrefter og èn sylinder. Bilene er fraktet til Skåbu på hengere, og i løpet av uka har de tatt dagsturer fra Skåbu Fjellhotell med disse bilene. Sikkilsdalen, Glittersjå, Jotunheimvegen med Bygdin og Elgtårnet i Espedalen har blitt beæret med besøk av denne gjengen.-Vi er på ulike ”løp” rundt omkring i verden med bilene våre. På disse løpene kjører vi dagstetapper med bilene, og treffer andre veteranbilentusiaster fra hele verden, forteller Presinger.

Møtte Sigurd Bølling

I fjor møtte han Skåbus veteranbilentusiast, Sigurd Bølling, på veteranbilløp i Tyskland, og dermed tok tanken om å få til et stjerneløp i Norge form.- De hadde lyst til å komme til Norge, og spurte meg hvilket område i Norge jeg ville anbefale for et stjerneløp (stjerneløp betyr at man har base ett sted, og tar dagsturer med bilene derifra). Skåbu var det selvsagte stedet å anbefale, med alle muligheter vi har her, sier Bølling, som selv har en stor lidenskap for veteranbiler, og har vært medlem i Norsk Veteranvogn klubb i mange år. Et par andre norske veteranbilentusiaster er også med på stjerneløpet i Skåbu denne uka. - Fantastisk! Vi kommer gjerne igjen til Skåbu, avslutter Presinger og gjør seg klar til dagens etappe over til Bygdin – selvfølgelig i strålende sol. - Veldig hyggelig å ha denne gjengen på besøk, sier Sigurd Haug, eier av Skåbu Fjellhotell. Vi har åpnet hotellet for disse gjestene denne uken, selv om vi ikke er helt i mål med byggeprosessen. Nå stenger vi til vi får gjort oss helt ferdige her, og så gleder vi oss veldig til å åpne hotellet på ”ordentlig” utpå høstparten.