Tirsdag, var det byggherre, entreprenører og representanter fra kommunen som feiret utbyggingen. Onsdag var det åpen dag på Sundheim, og torsdag skal de ansatte feire sammen med beboerne.

Historiske injer

Ordfører Rune Støstad sto for den offisielle åpningen i den nye, flotte kantina. Støstad kalte utbyggingen for en historisk begivenhet for Nord-Fron kommune. Han trakk linjene tilbake til de eldres situasjon i kommunen før i tida. Fra Weikle Gård i Kvam, som fra 1915 og i mange år fungerte som gamlehjem, via byggingen av Sundheim som fram til 1975 også hadde fødehjem, og til dagens moderne senter.

Skryt til ansatte og beboere

En egen leilighet til opplæring innen ny teknologi for de eldre er også bygget. Uteområdene har fått en oppgradering, med blant annet turstier.

Til sammen har hele utbyggingen på Sundheim kosta 250 millioner kroner. Første byggetrinn, 22 nye omsorgsboliger, sto ferdig i 2012 og kosta 50 millioner. Byggetrnn to har en prislapp på 200 millioner kroner.

– Det er viktig å investere i god helse for de eldre, og det har Nord-Fron kommune gjort de siste årene. Byggetrinn 2 står godt rustet for å møte behovene til de eldre i kommunen, sa Støstad. Han skrøt også av ansatte og beboere som i flere år nærmest har jobbet og bodd på en arbeidsplass.

Peer-Gynt

I Peer Gynts ånd, og i anledning av Ibsens 150 årsdag, var gaven fra kommunen tre malerier av årets Peer Gynt-kunstnere, Dronning Sonja og Ørnulf Opdahl.

Representanter fra byggherren, entreprenøren og kommunens representanter fikk servert god, gammeldags kål ved åpningen.

Gaver: Kommunalsjef Tom Nøvik og ordfører Støstad hadde med kunstverk som gaver. Foto: Ole Magnus Røen
Middag: De som har stått bak utbyggingen fikk servert kål under åpninga tirsdag. Foto: Ole Magnus Røen